Πολιτισμός

20/06/2017 - 08:51

Σεμινάριο κλασικής κιθάρας με τον Βασίλη Καναρά

H Χορωδία Animato, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεροντέλη, διοργανώνει σεμινάριο κλασικής κιθάρας με καθηγητή τον Βασίλη Καναρά την Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 18:00. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές όλων των επιπέδων, σολίστ αλλά και δασκάλους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα καλυφθούν οι εξής θεματικές: διδασκαλία της κιθάρας σε μικρές ηλικίες, σύγχρονες τεχνικές του οργάνου, χρήση της ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής σε ένα κλασικό ρεσιτάλ, και οργάνωση κιθαριστικών συνόλων.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Χορωδίας Animato στον αρχαιολογικό χώρο του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν είτε ενεργά είτε ως ακροατές. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Θανάση Ζήρο στο 6985711179.

 

Βασίλης Καναράς

Ο Βασίλης Καναράς γεννήθηκε στο Καρποχώρι Καρδίτσας το 1959. Σπούδασε κιθάρα µε τους Βαγγέλη Μπουντούνη Γεράσιµο Μηλιαρέση, Γιάννη Ηλιόπουλο, Βαγγέλη Ασηµακόπουλο και Κώστα Κοτσιώλη (∆ίπλωµα Κιθάρας) και θεωρητικά µε τον Γιώργο Σιωρά. Έλαβε ενεργά μέρος σε πολλά σεμινάρια µε καθηγητές όπως οι Jesus Castro-Balbi, Hubert Kappel, Leo Brouwer, Wolfgang Lendle, Roberto Aussel,Abel Carlevaro, Juan SorrosheFraticelli, Thomas Muller Pering.

Έχει δώσει ατοµικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει µε διάφορα σύνολα µουσικής δωµατίου σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συµπράξει µε την Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών [Ηρώδειο-Μέγαρο] καθώς επίσης µε την Συµφωνική Ορχήστρα "Νικόλαος Μάντζαρος'' µε την οποία ερµήνευσε το κονσέρτο για κιθάρα του Ηειτοr Villa Lobos και το κονσέρτο Andaluz του Joaquin Rodrigo. Ηχογράφησε µε το κουιντέτο 'Έψιλον'' τον δίσκο ''των αγγέλων οι κιθάρες'' που περιέχει τραγούδια του Χρηστού Νικολόπουλου σε λόγιες μεταγραφές για πέντε κιθάρες.

Από το 1987 έως το 2005 δίδαξε ανελλιπώς στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου. Έχει διδάξει επίσης στα Φεστιβάλ Καρδίτσας, Βέροιας και Λουτρακίου. Το 2001 εκπροσώπησε την Ελλάδα με ομάδα μαθητών του στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ 16 χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Sochi της Ρωσίας. Το 2013 κυκλοφόρησε ο δίσκος του ''Cosmos Guitar'' μια μουσική περιήγηση ανα τον κόσμο με αφετηρία και τελικό προορισμό την Ελλάδα αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από περιοδικά όπως το ''Classical Guitar Magazine''. Το 2017 κυκλοφορεί ο καινούργιος του δίσκος “Cosmos Guitar 2” με αντίστοιχο περιεχόμενο και  συνεργασίες με άλλα όργανα όπως ακουστική κιθάρα, μαντολίνο,κρουστά και φλάουτο. Υπήρξε μέλος για μια εικοσαετία της μαντονινάτας και χορωδίας «Διονυσιος Λαυραγκας» με εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και 5 cds σε ζωντανή ηχογράφηση.

Διατέλεσε καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών την περίοδο 1991-1999. Είναι καθηγητής κιθάρας στο ∆ηµοτικό Ωδείο Πετρούπολης, στο Παναρμόνιο ωδείο και στο Διεθνές ωδείο Αθήνας. Έχουν αποφοιτήσει από την τάξη του 35 μαθητές (Διπλώματα και Πτυχία) και έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς Κιθάρας έχοντας κερδίσει πάνω από εκατόν

Μοιράσου το άρθρο!