Πολιτισμός

13/02/2018 - 12:24

Tα Mafiozελια Νικήτρια Ομάδα στο 5ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2018 τo 5ο Κυνήγι Θησαυρού, ένα παιχνίδι θεσμός που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Φέτος το παιχνίδι είχε θεματική την «Απόδραση στον Χρόνο»  με βασικό πρωταγωνιστή τον επιστήμονα Βάβου Ρόκα και τις περιπέτειες του σε ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο,  στον τόπο, στο χθες και στο σήμερα. Βοηθοί του ποιοι άλλοι;

Οι παίκτες που με την συμμετοχή τους πέρασαν όμορφες στιγμές και έκαναν αυτό το παιχνίδι να τελειώσει με μεγάλη επιτυχία.

Η νικήτρια ομάδα του περσινού κυνηγιού «Παραμορφωμένοι» ανέλαβε με την βοήθεια και την υποστήριξη της ομάδας κρυμμένου θησαυρού του Φορέα την διοργάνωση του παιχνιδιού, και με πολύ δουλειά που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, δημιούργησε έξυπνους γρίφους που όλες οι ομάδες έλυναν με ενθουσιασμό και πάνω από όλα με καλή διάθεση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Διαγωνισμό της καλύτερης Συνολικής Παρουσίας για τις ομάδες την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου που ήταν κατάμεστο από κόσμο που ήρθε για να παρακολουθήσει , αλλά και από όλες τις ομάδες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι αμφιέσεις ήταν προσεγμένες, με κάποιες να είναι υπέρ-παραγωγή!

Τα βίντεο και τα θεατρικά σκετς που ακολούθησαν ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά και χάρισαν πολύ γέλιο. Η κάθε ομάδα μετά την παρουσίαση του βίντεο ή του σκετς ανέβαινε επί σκηνής  για να παρουσιαστεί.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δύο νικητές του διαγωνισμού που ισοψήφησαν, η ομάδα OYGold και η ομάδα των  Lostbodies ( Χαμένα κορμιά).

Την Κυριακή, στις 09:45 το πρωί,  όλες οι ομάδες συναντήθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο που τον βρήκαν μετά από ένα γρίφο έκπληξη που δόθηκε την Παρασκευή όπου και τους περίμενε μια σπουδαία αποκάλυψη που οδηγούσε τους παίκτες σε έναν άλλο τόπο.

Μια απόδραση που σίγουρα θα μείνει στην μνήμη τους για πάντα.
Μεταφέρθηκαν λοιπόν με λεωφορεία στην Πέτρα όπου και έπαιξαν την Α΄Ομάδα γρίφων. Με «ζωντανούς γρίφους», έξυπνες οδηγίες, αλλά και την καλή διάθεση των παικτών που το διασκέδασαν,  αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος στην προσπάθεια τους , ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «ταξίδι» και επιστρέψαμε στον Μόλυβο για την συνέχεια του παιχνιδιού.
Οι ομάδες στον Μόλυβο ξεκίνησαν με κέφι από το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής και με  γρίφους, γρήγορους και έξυπνους αλλά και κάποιους αρκετά δύσκολους, με δοκιμασίες ευφάνταστες και πολύ πρωτότυπες , το παιχνίδι «ζωντάνεψε» στα σοκάκια του χωριού αλλά και μέσα στα γραφεία της οργανωτικής. Εμπνεύστηκαν, από το θέμα του παιχνιδιού, έπαιξαν και στο τέλος όλοι κέρδισαν.
Φυσικά τον θησαυρό τον βρήκε η ομάδα που έφτασε πρώτη και έλυσε τον τελευταίο γρίφο και το έπαθλο της φετινής διοργάνωσης ανήκει στην ομάδα τα «ΜΑFΙΟΖΕΛΙΑ», η οποία θα αναλάβει ως Οργανωτική Επιτροπή τη διοργάνωση του παιχνιδιού για το 2019.

 

Όλες οι ομάδες πήρανε αναμνηστικά από τον Φορέα και έγιναν οι απονομές των νικητών.

Τις επόμενες ημέρες οι αρχηγοί των ομάδων θα συναντηθούν στα γραφεία του Φορέα για να καταγραφούν οι εμπειρίες και να συζητηθούν για την καλύτερη διεξαγωγή του επόμενου παιχνιδιού.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ευχαριστεί:

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ξεκινώντας  με την νικήτρια ομάδα της προηγούμενης διοργάνωσης :Καλαϊτζή Παναγιώτη  , Βουρσούκη Βασίλη, Μόλβαλη Σταύρο, Καλαϊτζή Μαρία, Κουνιάρη Γιάννη, Κουτσό Γιώργο, Μόλβαλη Ευρυδίκη, Μουτάφη Σαράντο, Βαξεβάνη Κωστή , Δάλλη Παναγιώτη.

Τα μέλη της ομάδα υποστήριξης του κυνηγιού:  Γιαννοπούλου Μαρία, Δεληγιάννη Αφροδίτη, Δεληγιάννη Έλπη, Προκοπίου  Όλγα, Προκοπίου Πελαγία, Τριανταφύλου Παναγιώτη , Μανταίου Εύη,  που όλοι μαζί με τόσο κόπο έφτιαξαν τη φετινή ιστορία του κυνηγιού, δημιούργησαν τους γρίφους και συντέλεσαν στο να διεκπεραιωθεί το παιχνίδι για 5η χρονιά, κάτω από ένα τόσο εύθυμο κλίμα.

Τους παίχτες που έπαιξαν.

Τον Γρηγορίου Άρη, τον Μιχαλάκη Φώτη, την Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας για την υποστήριξη και όλους τους χορηγούς που ενόψει κρίσης για άλλη μια φορά στάθηκαν αρωγοί στη διατήρηση αυτού του θεσμού και βοήθησαν στην καλύτερη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Μόλβαλης Νίκος στις δηλώσεις του μετά το πέρας του παιχνιδιού αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την διοργάνωση η οποία δίνει ζωή στον τόπο μας, τόνισε την ιδιαιτερότητα αυτού του θεσμού για την τοπική κοινωνία και προέτρεψε τα μέλη των ομάδων να δουν τον θεσμό με την αγάπη που του αξίζει, τον σεβασμό στην συμμετοχή, την προσφορά γνώσης στους νέους για την ιστορία του τόπου, αλλά και την συμβολή αυτής της διοργάνωσης στην προβολή της περιοχης


 

Μοιράσου το άρθρο!