Πολιτισμός

15/08/2017 - 07:58

Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου στο Ακράσι

Τ

ο Αναγνωστήριο Αγιάσου  με δύο τμήματα Σαντουριών βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 12 Αυγούστου, στο όμορφο Ακράσι και πήρε μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι του χωριού, στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Ακρασίου «Άκρα-Σιών» Γιώργος Βερβέρης και ο Αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου, φιλόλογος,  Παναγιώτης Σκορδάς παρουσίασαν το βιβλίο του αείμνηστου Γιάννη Κοντέλλη «Ένας αιώνας Ακράσι (1832-1932)» και αναφέρθηκαν στη μεγάλη προσφορά του Γιάννη Κοντέλλη , στο χωριό του, στα γράμματα και τον πολιτισμό της Λέσβου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα δύο τμήματα των Σαντουριών του Αναγνωστηρίου για πάνω από μία ώρα παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με σκοπούς και τραγούδια της Αγιάσου, της Λέσβου και της Μικράς Ασίας.

Έπαιξαν σαντούρι: Μύρτα Ανέμου,  Ουρανία Αργύρα, Μιλτιάδης Αργύρας, Στράτος Κουρβανιός, Μιλτιάδης Λαλάς, Θεοδώρα Ρούσσα, Κωνσταντίνος Σκλεπάρης, Σοφία  Σκορδά, Στέλιος  Σκορδάς, Κωνσταντίνα Τσέλα, Σταυρούλα Χριστοδολοπούλου.

Τραγούδι: Σοφία Σκορδά, Κρουστά: Βασίλης Αμπουλός, Κιθάρα-Διδασκαλία: Κώστας Ζαφειρίου

Το Δ.Σ του Αναγνωστηρίου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για την χορηγία της μετακίνησης και τους Συλλόγους του Ακρασίου για τη φιλοξενία.

 

φωτο

Παναγιώτης Σκορδάς και Γιώργος Βερβέρης παρουσιάζουν το βιβλίο  του Γιάννη Κοντέλλη «Ένας αιώνας Ακράσι (1832-1932)».

Τα δύο τμήματα Σαντουριών του Αναγνωστηρίου παρουσιάζουν το  πρόγραμμά  τους  με σκοπούς και τραγούδια της Αγιάσου, της Λέσβου και της Μικράς Ασίας.

 

Μοιράσου το άρθρο!