Πολιτισμός

10/08/2014 - 07:23

Το ταξίδι (μας) του Χ. Θηβαίου και του Μ. Πασχαλίδη στη Μυτιλήνη

Χ

ρήστος Θηβαίος και Μιλτιάδης Πασχαίδης στο Κάστρο Μυτιλήνης. Ήταν Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, παραμονή της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Ήταν η τελευταία μεγάλη συναυλία για το «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2014». Ήταν ίσως η συναυλία με τη μεγαλύτερη "κατάθεση ψυχής"  και "εξαγωγή συναισθημάτων".

Χ.Θηβαίος και Μ. Πασχαλίδης. Μαζί. Δήλωσαν στην έναρξη της συναυλίας ότι είναι φίλοι για σχεδόν 20 χρόνια-  «αληθινοί φίλοι και όχι γνωστοί» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Και να μην το έλεγαν αυτό φάνηκε. Το δέσιμό τους πάνω στη σκηνή μοναδικό. «Οικογενειακή υπόθεση» όπως είπε ο Χ. Θηβαίος.

Ξεκίνησαν με τις «Περικοπές ενός απόκρυφου ευαγγελίου» , συνέχισαν με  το "Βροχή μου" και  «Σου τηλεφωνώ», μέχρι την εκρηκτική στιγμή του «Ι Giardini di Marzo - Πριν το τέλος»  σε ελληνοϊταλική ερμηνεία…

Μας χάρισαν ένα μοναδικό ταξίδι σε όλα τα σπουδαία τραγούδια της καριέρας τους. Από τις «αδέσποτες μέρες» και «το καπηλειό» μέχρι το τελευταίο τους διαμάντι «την Αμοργό» (αφιερωμένο στον Άλκη Αλκαίο). Μας ταξίδεψαν στο μουσικό πλούτο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και μας πλημμύρισαν συναισθήματα δίψας και αγάπης για ζωή.

Κατάμεστο το Κάστρο Μυτιλήνης. Οι «φανατικοί» ακροατές τους όρθιοι μπροστά στη σκηνή να γίνονται μια μεγάλη παρέα που άκουγε και ζούσε… Ζούσε το κάθε στίχο…

Οι δύο ώρες και κάτι που κράτησε η συναυλία αποδείχτηκαν λίγες για να χορτάσουν το κοινό της συναυλίας. Οι φωνές "κι άλλο, κι άλλο" το μόνο που κατάφεραν να κερδίσουν ήταν το τραγούδι "Μικρή Πατρίδα" ... το φινάλε της συναυλίας...

Μαζί τους ήταν και η  Μιρέλα Πάχου (ακορντεόν, πιάνο, τραγούδι) μια νεά εξαιρετική τραγουδοποιός που σίγουρα έχει μέλλον.

Επίσης έπαιξαν:

Μάξιμος Δράκος (πιάνο – πλήκτρα),
Δημήτρης Σινογιάννης (ηλ. Κιθάρα),
Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο) και
Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα)
 

 

Έφοδος του ΣΔΟΕ

Είχε και παρατράγουδα η συναυλία… Έφοδος του ΣΔΟΕ πριν ξεκινήσει η συναυλία. Και ενώ η ώρα είχε πάρει εννέα παρά οι πόρτες του Κάστρου Μυτιλήνης ήταν κλειστές… Ο Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού κ. Αστυρακάκης έδωσε εντολή να ανοίξουν οι πόρτες και να περάσουν όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια από την προπώληση. Περίπου 1.100 εισιτήρια είχαν πουληθεί στην προπώληση. Δυστυχώς όμως η υπάλληλος του ΣΔΟΕ δεν ήξερε ότι υπάρχει προπώληση και… κατηγορούσε την εταιρεία παραγωγής ότι εισήλθαν άτομα στο χώρο της συναυλίας χωρίς εισιτήριο! ! ! Για μια στιγμή οι υπεύθυνοι της παραγωγής ζήτησαν να κλείσουν οι πόρτες και να γίνει καταμέτρηση των αποκομμάτων των εισιτηρίων και των ατόμων που ήταν στο χώρο του θεάτρου. Οργισμένος ο Αντίδημαρχος Πολιτισμού κ. Αστυρακάκης αρνήθηκε να γίνει κάτι τέτοιο και αμέσως ξεκίνησε η έκδοση των εισιτηρίων για όσους δεν το είχαν προμηθευτεί από την προπώληση. Η υπάλληλος του ΣΔΟΕ να επιμένει ότι υπάρχουν άτομα χωρίς κανονικά εισιτήριο και να ελέγχει όλα τα παραστατικά της συναυλίας..
Λίγο πριν το τέλος της συναυλίας ο Χρήστος Θηβαίος  αιτιολογώντας την μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της συναυλίας αφιέρωσε το τραγούδι του Π. Σιδηρόπουλο «’Άντε και καλή τύχη μάγκες» στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ
"Στο μπάτσο βλέπεις πέρασε μονάχα η κοροϊδία, 
να έχει την ψευδαίσθηση πως είναι εξουσία
και τώρα η χήρα του με δύο ορφανά, 
με τρεις κι εξήντα σύνταξη, τη μοίρα βλαστημά
και μια άγνωστη αιτία"
Και το ΣΔΟΕ σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της συναυλίας ήταν δίπλα στο κυλικείο του Κάστρου Μυτιλήνης που πουλάει μπύρες και νερά…… το χτύπημα στη «φοροδιαφυγή» ήταν τεράστιο….

Μοιράσου το άρθρο!