Πολιτισμός

17/02/2015 - 09:25

Θέατρο όπως σας αρέσει

ign="center">Από 10/1 μέχρι 15/3 δωρεάν παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου

Από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2015 το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου και για όλα τα Σαββατοκύριακα του τριμήνου θα παρουσιάσει τον κύκλο παραστάσεων με τον γενικό τίτλο "ΘΕΑΤΡΟ...ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ".

Οι 21 συνολικά παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν στο θεατρόφιλο κοινό της Μυτιλήνης και θα υπάρχει εναλλασσόμενο ρεπερτόριο  με 3 διαφορετικά έργα που θα παίζονται κάθε Σάββατο στις 9 και κάθε Κυριακή στις 7 το βράδυ στην θεατρική σκηνή στην οδό Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο Νηπιαγωγείο στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης.

Οι θεατές των παραστάσεων αν μπορούν και εφόσον θέλουν, οι χορηγοί του προγράμματος και όποιος άλλος ευαισθητοποιημένος συμπολίτης  επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, ρούχα και είδη καθαριότητας.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου και η εθελοντική oργάνωση «Για ένα χαμόγελο» θα συγκεντρώσουν όλο το υλικό και θα το διανείμουν σε συνανθρώπους μας από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν δωρεάν στη διάρκεια του τριμήνου με τον γενικό τίτλο "ΘΕΑΤΡΟ...ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ" είναι:

  • Θοδωρής ετών 33μχ των Ζιρόπουλου-Μπαλωμένου με παραστάσεις στις 10, 11, 24, 25, 31 Ιανουαρίου, 1 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου 2015. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Θέμι Χατζηλάμπρου με βοηθό σκηνοθέτη την Βάσω Χοχλάκα, η σκηνογραφία της Βάντι Χατζηλάμπρου, η μουσική επιμέλεια της Βίλυς Τσιγαρίδα, οι φωτισμοί του Βαγγέλη Στεφάνου, η κατασκευή των σκηνικών του Βαγγέλη Λουίζου, το βίντεο του Νάσου Ζώτα και οι φωτογραφίες του Μάκη Δουκάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Σίμου Σταύρος(Θοδωρής) ,Γιώργος Τσαούσης(Ντόριαν), Χριστίνα Μαμουλή από την θεατρική ομάδα ΑΣΤΕΓΟΙ(Κοραλία),Βάσω Χοχλάκα(Μαμά), Θέμις Χατζηλάμπρου (Μπαμπάς.)
  • Το μπουφάν της HARLEY ή πάλι καλά του Βασίλη Κατσικονούρη με παραστάσεις στις 17,18 Ιανουαρίου, 7,8,14,15 Φεβρουαρίου και 14 Μαρτίου 2015. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Σταμάτη Κατσαμπή και την σκηνογραφία-κατασκευή των σκηνικών επιμελείται ο Βαγγέλης Λουίζος. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Μαρία Αϊβαλιώτου (Μητέρα) και ο Τάσος Χατζέλλης (Εύζωνας).
  • Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο της Μάρτα Μπουτσάκα με παραστάσεις στις 21,22,28 Φεβρουαρίου και 1, 7, 8 και 15 Μαρτίου 2015. Η μετάφραση του έργου είναι των Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρρά, η σκηνοθεσία των Στρατή Βλαστάρη και Εύας Γιαννίκου, η σκηνογραφία της Ανδρομάχης Βουγιούκα, οι φωτισμοί του Βαγγέλη Στεφάνου, η μουσική επιμέλεια του Στρατή Βλαστάρη, οι κατασκευές του Βαγγέλη Λουίζου και η διεύθυνση σκηνής της Ελένης Δελόγκου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Εύα Γιαννίκου(Μητέρα), Γιώτα Σαχανά(Σάρα), Γιώργος Παττές(Τόνυ).

Επισημαίνεται ότι η χωρητικότητα της θεατρικής σκηνής που θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις (Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο Νηπιαγωγείο στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης) είναι 90 άτομα και δεν θα γίνονται κρατήσεις θέσεων.


 

up date παράσταση: 

Τα κορίτσια ξεκινάνε να ….. μην παίζουν ποδόσφαιρο από αυτό το Σαββατοκύριακο στη σκηνή του Θεατρικού Εργαστηριού στη Χρυσομαλλούσα

 

Ο κύκλος των παραστάσεων που ξεκίνησε το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου στις 10 Ιανουαρίου με τον γενικό τίτλο «ΘΕΑΤΡΟ...ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ» ολοκλήρωσε και τη δεύτερη φάση του και έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τα έργα «Θοδωρής ετών 33 Μχ» και «Το μπουφάν της Hartley» .

Ένας απολογισμός των μέχρι σήμερα πεπραγμένων είναι 750 περίπου θεατές , 12 παραστάσεις με 2 έργα και πολλά γεμάτα καρότσια αλληλεγγύης με τρόφιμα, είδη υγιεινής και καθαριότητας και ρούχα- προσφορά των θεατών και των χορηγών μας - που παραδόθηκαν από τον φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο «Για ένα χαμόγελο» σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

 

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συλλογή τροφίμων και ειδών καθαρότητας για να χορηγηθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αφενός μεν ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και είναι ιδιαίτερα συγκινητική και αφετέρου δικαιώνει την όλη επιλογή μας σαν θεατρική ομάδα του Δήμου να προσφέρουμε δωρεάν θέατρο στο κοινό της πόλης ενεργοποιώντας παράλληλα τα αισθήματα αλληλεγγύης των συμπολιτών μας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος "Για ένα χαμόγελο" κάνει κάθε φορά μετά από κάθε παράσταση δημόσια αναλυτική αναφορά για τα είδη που συγκεντρώνονται και επίσης να αναφέρουμε ότι τα είδη αυτά διατίθενται με ιδιαίτερη φροντίδα - αλλά και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας - σε ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας που τα έχουν ανάγκη.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά η τρίτη φάση του συγκεκριμένου κύκλου παραστάσεων με την παράσταση «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» γραμμένο από την ισπανίδα θεατρική συγγραφέα Μάρτα Μπουτσάκα.

 

Γιατί λοιπόν τα κορίτσι δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο;  Η Άννα, ένα κορίτσι δώδεκα χρόνων, η Λύντια, μια νεαρή γυναίκα 30 χρόνων και ο Ζουζέπ, ένας άντρας πενήντα χρόνων, είναι βαριά τραυματισμένοι ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχαν καθώς ταξίδευαν με το ίδιο αυτοκίνητο. Βρίσκονται στην εντατική μονάδα θεραπείας ενός νοσοκομείου και οι συγγενείς τους περιμένουν με αγωνία στον προθάλαμο. Αυτό το τροχαίο ατύχημα έρχεται να αποκαλύψει σιγά-σιγά, σχεδόν βασανιστικά τις κρυφές ζωές τριών ανθρώπων που συνταξίδευαν. Οι συγγενείς τους δεν ξέρουν πως και γιατί βρέθηκαν αυτά τα τρία πρόσωπα μαζί. Στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου εκτυλίσσεται ένα παράξενο ψυχολογικό θρίλερ αυτογνωσίας και αποκαλύψεων για την Σάρα (κόρη του Ζουζέπ), την Τζούλια (μητέρα της Άννας) και τον Τόνυ (αγόρι της Λύντια).

Ποιοι είναι η Άννα, η Λύντια και ο Ζουζέπ και ποιά σχέση είχαν μεταξύ τους; Πως και γιατί βρέθηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο και γιατί κανένας τους δεν είχε μιλήσει στους δικούς του ανθρώπους για την ύπαρξη των άλλων δύο;

Η συγγραφέας υπογράφει μια ιστορία με πολύ σασπένς και συνεχείς ανατροπές που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το αποκαλυπτικό και απρόσμενο φινάλε.

Μια δυνατή ιστορία για την κρίση των συναισθηματικών και κυρίως των οικογενειακών σχέσεων στη σύγχρονη εποχή μας.

 

Οι παραστάσεις του έργου θα δοθούν στις 21,22,28 Φεβρουαρίου και στις 1, 7, 8 και 15 Μαρτίου 2015 κάθε Σάββατο στις 9 το βράδυ και κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα με δωρεάν είσοδο.

Η μετάφραση του έργου είναι των Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρρά, η σκηνοθεσία των Στρατή Βλαστάρη και Εύας Γιαννίκου, η σκηνογραφία της Ανδρομάχης Βουγιούκα, οι φωτισμοί του Βαγγέλη Στεφάνου, η μουσική επιμέλεια του Στρατή Βλαστάρη, οι κατασκευές του Βαγγέλη Λουίζου και η διεύθυνση σκηνής της Ελένης Δελόγκου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Εύα Γιαννίκου (Μητέρα), Γιώτα Σαχανά (Σάρα), Γιώργος Παττές (Τόνυ).

 

Υπενθυμίζεται ότι η χωρητικότητα της θεατρικής σκηνής που θα γίνουν οι παραστάσεις (Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο Νηπιαγωγείο στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης) είναι 90 άτομα και δεν θα γίνονται κρατήσεις θέσεων.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!