Πολιτισμός

17/07/2017 - 21:18

Το τριήμερο πανηγύρι στου Προφήτη Ηλία στην Αγιάσο

&n

bsp;

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται ο Σύλλογος Καβαλαρέων «Ο Προφήτης Ηλίας» Αγιάσου, για τις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία. Το φετινό αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 
Τρίτη 18-7-2017: Στις 7:30 μμ θα ξεκινήσει από το Αναγνωστήριο η περιφορά του μόσχου μέσα στο χωριό με συνοδεία αγιασώτικης μουσικής παραδοσιακής κομπανίας. Ολονύχτιο γλέντι στο Σταυρί.
 
Τετάρτη 19-7-2017: Εσπερινός στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στο βουνό Όλυμπος. Το βράδυ παρέλαση των αλόγων στο χωριό και αναχώρηση για το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Ολονύχτιο γλέντι με μουσική στο Σταυρί και στο Καμπούδι.
 
Πέμπτη 20-7-2017: Το πρωί τέλεση θείας λειτουργίας στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Όλυμπο και κάθοδος των καβαλάρηδων στο χωριό. Στις 11 πμ συνοδεία των καβαλαραίων θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία στους κεντρικούς δρόμους του χωριού με κατάληξη την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Καμπούδι. Διανομή παραδοσιακού φαγητού (κισκέτς). Αναβίωση του εθίμου περιφοράς των αλόγων μέσα στις γειτονιές. Στις 9μμ θα γίνει στο Καμπούδι διαγωνισμός και βράβευση των ωραιότερων αλόγων (Κατηγορίες: Ντόπια – Ημίαιμα – Καθαρόαιμα).
 
 

Μοιράσου το άρθρο!