Πολιτισμός

24/05/2017 - 06:49

Βραβεία Βιβλίου Public: Το καλύτερο ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο είναι στη Μυτιλήνη!

Μ

εγάλη διάκριση για το βιβλιοπωλείο της Μυτιλήνης "Βοοκ and Art" στα Λαδάδικα Μυτιλήνης.  Στο διαγωνισμό της γνωστής αλυσίδας Public το "Βοοκ and Art" ψηφίστηκε από το κοινό ως το καλύτερο ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα. Η βράβευση έγινε χθες βράδυ 23/05/2017 στην Αθήνα στο θέατρο "Παλλάς"

Μέσα στα 3,5 χρόνια λειτουργίας του "Book and Art"  πραγματοποιήθηκαν 47 παρουσιάσεις  βιβλίων και 120 αφηγήσεις παραμυθιών. Σημαντικές ήταν και οι δράσεις του βιβλιοπωλείου για τα παιδιά των προσφύγων στη Λέσβο ( συγκέντρωση παιχνιδιών κτλ). Αν μη τι άλλο ένα βιβλιοπωλείο που ξεχωρίζει και για την αισθητική  του και για τις ευαισθησίες τους.

 

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό:

Τα Bραβείου Bιβλίου Public πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά, δίνοντας «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2016). Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν ακόμη περισσότεροι εκδότες, ακόμη περισσότερα βιβλία. Πιο συγκεκριμένα φέτος, έλαβαν μέρος 160 εκδότες, 2.200 τίτλοι βιβλίων και 1.300 συγγραφείς, ενώ για πρώτη φορά το κοινό είχε τη δυνατότητα να αναδείξει (από τις 3/04) το αγαπημένο του ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο, γεγονός που είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια της περσινής απονομής των βραβείων. Στόχος της νέας αυτής κατηγορίας είναι, να προβάλει στο κοινό ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία με χαρακτήρα, που με συνέπεια και συνέχεια αποτελούν εστίες πολιτισμού και στηρίζουν το βιβλίο. Στο νικητήριο βιβλιοπωλείο θα επιχορηγηθούν δράσεις προώθησης και marketing για να στηριχτεί έμπρακτα το έργο τους.

O καθένας από εμάς ανάλογα με το τι βιβλία διαβάζει μπορεί να ψηφίσει μέσα από εννιά διαφορετικές κατηγορίες και επιπλέον αυτή του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε σε δύο φάσεις.

1η φάση έως 21 Απριλίου:

Ο αναγνώστης είχε τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίου μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public αλλά και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που πρότειναν εκδοτικοί οίκοι & έλεγξε 4μελής επιτροπή ότι τηρούν τα κριτήρια του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου*. Ο κάθε αναγνώστης είχε δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

2η φάση έως 21 Μαΐου:

Τα Public ανακοίνωσαν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης & 10 δημοφιλέστερα βιβλιοπωλεία. Οι αναγνώστες κλήθηκαν να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία ή βιβλιοπωλείο. Στη δεύτερη και τελική φάση είχαν όλοι ξανά το δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία.
 

Δείτε  εδώ όλα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Δείτε και βίντεο από τη βράβευση όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του βιβλιοπωλείου

:

Μοιράσου το άρθρο!