Πολιτισμός

27/08/2015 - 21:46

Ξεκινάνε τα μαθήματα στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Animato

yle="text-align: justify;">Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε τα μαθήματα και οι εγγραφές μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Animato. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Animato ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 ως τμήμα του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου και οι δραστηριότητές της φιλοξενούνται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί ευγενικά από την Ι.Μ. Μυτιλήνης στο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας (Αγ. Γεωργίου 1, δίπλα στον «μικρό Βερόπουλο»).

Όπως σε όλες τι μουσικές ομάδες αυτού του τύπου, τα μέλη μαθαίνουν τεχνικές εκτέλεσης οργάνων μπάντας και μουσικής θεωρίας μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου διδασκαλίας. Μέσω αυτής της μεθόδου τα νέα μέλη αποκτούν ήδη από τα πρώτα τους μουσικά βήματα την εμπειρία του να παίζουν μουσική μαζί με άλλους, αφού η εκμάθηση μουσικής αντιμετωπίζεται ως μία κοινωνική διαδικασία. Στα πλαίσια λειτουργίας της Φιλαρμονικής διδάσκονται ξύλινα πνευστά (κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο, όμποε, φαγκότο), χάλκινα πνευστά (τρομπέτα-κορνέτα, κόρνο, τζένις, αλτικόρνο, ευφώνιο, τρομπόνι, τούμπα) και κρουστά μπάντας (γκρανκάσα, ταμπούρο, πιάτα). Υπεύθυνοι είναι οι: Στράτος Ψυρούκης (αρχιμουσικός), Κωνσταντίνα Στεφάτου (ξύλινα πνευστά), Βασίλης Παπαδόπουλος (χάλκινα πνευστά και κρουστά) και Μαρία Ανδρονίκου (μουσική θεωρία).
Η Φιλαρμονική δέχεται νέα μέλη ηλικίας από 10 ετών και άνω χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις. Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνάντηση την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00-21:00, σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες. Όλες οι δραστηριότητες της Φιλαρμονικής είναι αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας και προσφοράς των μελών της.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο στο 6932724710 και μέσω email με τον πρόεδρο του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης, κ. Αντώνη Βερβέρη στο antonis_ververis@yahoo.com.

Μοιράσου το άρθρο!