Τουρισμός

21/02/2018 - 09:14

Αισιοδοξία & συνεχής προσπάθεια για μεγιστοποίηση της αύξησης της τουριστικής κίνησης για το 2018

Συγκρατημένη αισιοδοξία μας δίνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία  των Tour Operator για τους προγραμματισμένους ταξιδιώτες του 2018 που θα επισκεφτούν το νησί μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφουν τα τουριστικά πρακτορεία, μέλη του Φορέα  Τουρισμού Μολύβου, τα οποία διαχειρίζονται το 100% των Tour  Operator, που διακινούν επισκέπτες με πτήσεις τσάρτερ από την Ευρώπη στην Λέσβο, σημειώνεται σημαντική αύξηση των εβδομαδιαίων πτήσεων που  δείχνει να πλησιάζει τα δεδομένα της προ μεταναστευτικής περιόδου και της κρίσης που ακολούθησε.


 
Χρειάζεται επί πλέον συνεχής και εντατική προσπάθεια ώστε η τάση αυτή να μεγιστοποιηθεί για φέτος και για να μπορέσουμε το 2019 να φτάσουμε ή να προσεγγίσουμε τις αντίστοιχες αφίξεις της προ μεταναστευτικής περιόδου. Οι εκτιμήσεις μας είναι με τά μέχρι τώρα δεδομένα ότι μπορούμε φέτος να φτάσουμε τις 55.000 αφίξεις από την Ευρώπη σε σχέση με τις 43.756 τις περσινής χρονιάς, αλλά είμαστε πολύ μακριά από τις 75613 αφίξεις του 2015.


Οι βασικές επιδιώξεις  του δικτύου του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κάτω από την ομπρέλα του Brand Lesvos The Other Aegean, είναι για την τρέχουσα τουριστική σεζόν η πληρότητα των πτήσεων που θα εξασφαλίσει και την μεγαλύτερη αύξηση των επισκεπτών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την βελτίωση των παρεχόμενων πακέτων και υπηρεσιών στο νησί.


Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει ολοκληρωθεί κατά μεγάλο βαθμό η νέα αναβαθμισμένη σελίδα του δικτύου όπου μεταξύ άλλων παρουσιάζεται και ο χάρτης με πληροφορίες για τις εισερχόμενες πτήσεις από την Ευρώπη γι’ αυτή την σεζόν:  http://www.theotheraegean.com/get-to-lesvos/


 Συγχρόνως εδώ και δύο μήνες, τρέχει με δαπάνη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου η νέα  επικοινωνιακή καμπάνια του νησιού μας:  "Lesvos: After all, it's still the Aegean" στις τουριστικές αγορές τις Ευρώπης απ' όπου  δεχόμαστε τις πτήσεις τσάρτερ.  Στόχος η μεγαλύτερη δυνατή  αναγνωρησιμότητα της Λέσβου ως διακριτού τουριστικού προορισμού.


Παράλληλα, φέτος, αναμένουμε αύξηση των επισκεπτών από την Τουρκία με την νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Πέτρας-  Κουτσούκουγιου που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας  με το  τουριστικό  πρακτορείο “Lesvorama”, μέλος του Φορέα, που έχει την αντιπροσώπευση της νέας γραμμής και ήδη γίνονται οι αντίστοιχες επικοινωνιακές κινήσεις προβολής και προς την Τουρκία.

Επισυνάπτουμε τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα στην διάθεσή μας και δείχνουν τις πτήσεις και τις διαθέσεις θέσεις των αεροσκαφών ανά εβδομάδα τα οποία αφορούν το 2018 σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!