Τουρισμός

01/08/2017 - 07:20

Αποζημιώσεις ζητούν οι ξενοδόχοι της Λέσβου

Την άμεση και πλήρη ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ απ’ την Πολιτεία κι απ’ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόσο των Ξενοδοχειακών μονάδων και των εργαζομένων τους, που αποδεδειγμένα, δίχως δική τους ευθύνη επλήγησαν απ’ το Μεταναστευτικό – κι απ’ τους «χειρισμούς» των οργάνων της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και….των Μελών της – όσο και των πληγέντων απ’ το σεισμό των 6,1 ρίχτερ της 12ης Ιουνίου 2017 στη Νότια Λέσβο, διεκδικώντας κονδύλια κι απ’ το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφ/κής Ανάπτυξης) κι απ’ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, ζητά η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου.


Όπως αναφέρουν σε επισολή προς τον πρωθυπουργό και πλήθος υπουργών «… ΖΗΤΟΥΜΕ απ’ την Πολιτεία να ληφθούν συγχρόνως άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και πρωτοβουλίες για την ανακούφιση / ενίσχυσή μας (κατοίκων & επιχειρήσεων), όπως ενδεικτικά αναφέρουμε:

==Επιστροφή στους προς του Σεπτεμβρίου 2015 μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και σε καμιά περίπτωση αύξησή τους. Ο ΦΠΑ του Βορείου Αιγαίου δεν υπερβαίνει το 0,5% του συνολικού της Χώρας.

==Εξαίρεσή μας απ’ την επιβολή του φόρου διαμονής (οριζόντιου χαρατσιού) από 1.1.2018.

==Μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά 50% ή αντιστοίχισή τους προς τη φέρουσα πλουτοδοτική ικανότητα (τζίρους / εισοδήματα). Επίσης αντίστοιχη αντιμετώπιση όλων των επιβαρύνσεων, προστίμων, Συγγενικών Δικαιωμάτων, υπέρ τρίτων κλπ.

==Απαλλαγή κατοίκων κι επιχειρήσεων απ’ τον ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για τη διετία 2017-2018, με σταδιακή μείωσή του μέχρι 50% την επόμενη 3ετία (2019-2021).

==Πάγωμα χρεωλυσίων δανείων κατοίκων & επιχειρήσεων, τουλάχιστον για τη διετία 2017-2018 .

Το όποιο δημοσιονομικό κόστος, που θα προκύψει απ’ τα προαναφερθέντα θα ‘ ναι ελάχιστο, σε σχέση με τη ζημιά που θα προκληθεί (χωρίς αυτά) στα έσοδα του Δημοσίου και στην Απασχόληση, πλήττοντας ΣΥΝΟΧΗ και ΣΥΓΚΛΙΣΗ (Κοινωνίας και Οικονομίας).

Αυτονόητο είναι ότι οι όποιες εθνικές δαπάνες γι’ αποκατάσταση των συνεπειών / επιπτώσεων του Μεταναστευτικού / Προσφυγικού, της αναστροφής της κακής μας εικόνας απ’ τα διεθνή Μ.Μ.Ε. και των ζημιών που προκάλεσε ο υπ’ όψη σεισμός, δεν πρέπει να λογισθούν / συνυπολογισθούν στο δημοσιονομικό έλλειμμα, που ελέγχεται απ’ το (όχι ιδιαίτερα ευαίσθητο στον ανθρώπινο πόνο) Σύμφωνο Σταθερότητας».

Και καταλήγοιυν: «Ας αναλάβει επιτέλους κι η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ευθύνες που της αναλογούν. Καλά τα συγχαρητήρια, οι έπαινοι, οι καλές προθέσεις της κι οι διαβεβαιώσεις της για υποστήριξή μας, τα όποια «αλληλέγγυα» συναισθήματά της απέναντί μας και τα κατά καιρούς Ψηφίσματα του Ε.Κ. (όπως το Β) σχετ.), αλλά δεν αρκούν κι ο λογαριασμός που θα σταλεί αργότερα θα ‘ναι ακόμα μεγαλύτερος με τις καταστάσεις που θα διαμορφωθούν ίσως μη αναστρέψιμες».


 

Μοιράσου το άρθρο!