Τουρισμός

25/01/2017 - 13:07

Ειδικά πακέτα διακοπών από τους ΤΟs στα νησιά του Αν. Αιγαίου ζητούν οι ξενοδόχοι

yle="text-align: justify;">Λόγω της μεγάλης μείωσης (της τάξης του -65%) των αφίξεων charters και επισκεπτών το 2016 στα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω του προσφυγικού / μεταναστευτικού, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου ζητά από την υπουργό Τουρισμού τη δημιουργία ειδικών πακέτων διακοπών για Λέσβο, Χίο, Σάμο κ.ά. 

“Ζητούμε στα προγράμματα χρηματοδοτούμενης συνδιαφήμισης, της προσεχούς τουριστικής περιόδου του 2017, με τους Τ.Ο., να μεριμνήσετε ώστε να συμπεριληφθούν και τα ακριτικά ‘προσφυγόπληκτα’ νησιά μας, προτείνοντας στους Τ.Ο., να δημιουργήσουν ειδικά (πολυήμερα 7 ή 14 ημερών) πακέτα διακοπών για Λέσβο, Χίο, Σάμο κ.ά., προκειμένου να μην επαναληφθεί η περυσινή κατάρρευση όλων των τουριστικών μεγεθών και δεικτών, απειλώντας άμεσα επιχειρήσεις, απασχόληση, εισόδημα, νοικοκυριά κ.ά.”. Αυτά αναφέρει σε επιστολή του προς την υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, κ. Περικλής Αντωνίου.
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης τονίζει στην επιστολή του: “Οι διεθνώς αναγνωρίσιμοι και ήδη προβεβλημένοι τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας  ίσως ελάχιστα, αν όχι καθόλου,  χρειάζονται τώρα τη χρηματοδοτούμενη συνδιαφήμιση με Τ.Ο., χαμηλού ναύλου πτήσεις κ.λπ., που αναμφίβολα χρειαζόμαστε πάρα πολύ (εδώ και τώρα) εμείς, οι προσφυγόπληκτοι νησιωτικοί προορισμοί.
 
Το συγκριτικό μας μειονέκτημα, αυτό του μικρού μεγέθους αγοράς, αποτελεί συγχρόνως και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, δηλαδή εύκολα ‘γεμίζουμε’, όπως εύκολα ‘αδειάσαμε’ πέρυσι (2016), αρκεί να μεριμνήσετε επιλαμβανόμενη η ίδια προσωπικά για την αναστροφή της εικόνας μας με βέλτιστες πρακτικές διεθνώς αποδεκτές, διαχείρισής της.
 
Κυρία υπουργέ, προσβλέποντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του Υπουργείου Τουρισμού, με διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του και αύξηση των πόρων του, καθώς και την απαραίτητη (αλλά και αυτονόητη) υποστήριξη των ομολόγων σας υπουργών (όλων των υπουργείων, καθ’όσον δεν υπάρχει υπουργείο ή δραστηριότητα που να μην έχει σχέση ή να μην επηρεάζει τον τουρισμό), ελπίζουμε στην έμπρακτη υποστήριξή σας για πλήρη αναστροφή της περυσινής, δίχως προηγούμενο, δυσμενέστατης εικόνας μας, με ό,τι τούτο σημαίνει για τη γεωπολιτικά, δημογραφικά, γεωγραφικά, εθνικά -και όχι μόνο- ευαίσθητη ανατολική εσχατιά της χώρας μας και της Ε.Ε.”.
 

Μοιράσου το άρθρο!