Τουρισμός

08/12/2016 - 06:31

Επιστολή στην Ελ.Κουνουρά: Προγράμματα συνδιαφήμισης και ειδικά πακέτα ζητούν οι ξενοδόχοι της Λέσβου

Π

ΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κα ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

 
ΘΕΜΑ: Ειδικά πακέτα διακοπών με τους Τ.Ο.
 
 
Κυρία Υπουργέ,
            1.Αν και καθυστερημένα, τα θερμά  συγχαρητήρια των Μελών και του Δ.Σ. της ΄Ενωσής μας, τόσο για την αναβάθμισή σας, όσο και για την απόφαση του Πρωθυπουργού να σας αναθέσει – ως έμπρακτη άλλωστε αναγνώριση του σημαντικού έργου που μέχρι σήμερα επιτελέσατε – την ηγεσία του επανασυσταθέντος Υπουργείου Τουρισμού (αμφότερες επαινετές Πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες), εξαιρετικά κρίσιμου για την Ανάπτυξη, Οικονομία, Κοινωνία, Απασχόληση και Ποιότητα Ζωής των Πολιτών, ιδιαίτερα των ευαίσθητων προορισμών, με τις πολύ μικρές, εξωστρεφείς, εντάσεως εργασίας, συναλλαγματοφόρες επιχειρήσεις, όπου τίποτα δεν είναι το ίδιο με την……άλλη Ελλάδα! 
2.1.Ζητούμε στα προγράμματα συνδιαφήμισης, της προσεχούς τουριστικής περιόδου του 2017, με τους Τ.Ο., να μεριμνήσετε ώστε να συμπεριληφθούν και τ’ ακριτικά προσφυγόπληκτα νησιά μας, προτείνοντας στους Τ.Ο., να δημιουργήσουν ειδικά (πολυήμερα 7 ή 14 ημερών) πακέτα διακοπών για Λέσβο, Χίο, Σάμο κ.ά., προκειμένου να μην επαναληφθεί η περυσινή κατάρρευση όλων των Τουριστικών μεγεθών και δεικτών, απειλώντας άμεσα επιχειρήσεις, απασχόληση, εισόδημα, νοικοκυριά κ.ά.
2.2.Το συγκριτικό μας μειονέκτημα, αυτό του μικρού μεγέθους αγοράς, αποτελεί συγχρόνως και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, δηλαδή εύκολα «γεμίζουμε», όπως εύκολα «αδειάσαμε» πέρυσι (2016).
Κυρία Υπουργέ,
           3.Προσβλέποντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του Υπουργείου Τουρισμού, με διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του κι αύξηση των πόρων του, καθώς και την απαραίτητη (αλλά κι……. αυτονόητη) υποστήριξη των Ομολόγων σας Υπουργών (όλων των Υπουργείων, καθ’ όσον δεν υπάρχει Υπουργείο ή δραστηριότητα που να μην έχει σχέση ή να μην επηρεάζει τον Τουρισμό), ελπίζουμε στην έμπρακτη υποστήριξή σας για πλήρη αναστροφή της περυσινής, δίχως προηγούμενο, δυσμενέστατης εικόνας μας, με ό,τι τούτο σημαίνει για τη γαιοπολιτικά, δημογραφικά, γεωγραφικά, Εθνικά  κι όχι μόνο, ευαίσθητη ανατολική εσχατιά της Χώρας μας και της Ε.Ε.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
 
ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ   ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ
 
 

Μοιράσου το άρθρο!