Τουρισμός

23/06/2016 - 17:44

Φιλανδός freelance φωτογράφος σε Λέσβο και Λήμνο - Τουριστική προβολή

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, συνέδραμαν στην επίσκεψη του freelance φωτογράφου και συντάκτη από τη Φινλανδία κ. John Pagni, ο οποίος από 14 έως 18 Ιουνίου πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λήμνο και από 19 έως 22 Ιουνίου στη Λέσβο. Οι επισκέψεις στα δύο νησιά, εντάσσονται στο πρόγραμμα περιήγησης του κ. Pagni διάρκειας 3,5 εβδομάδων σε διαφορετικούς ελληνικούς προορισμούς με στόχο την έρευνα εγκαταστάσεων που παράγουν τοπικά αλκοολούχα ποτά, αλλά και τη γνωριμία με τα αξιοθέατα και την τοπική κουλτούρα του κάθε τόπου.

 

Ο δημοσιογράφος συνεργάζεται με το διαδικτυακό περιοδικό  «JUST DRINKS» (www.just-drinks.com) το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου των ποτών, καθώς και στη φινλανδική ταξιδιωτική σελίδα «MATKA24» (www.matka24.com).

 

Ο κ. Pagni εκτός από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού σε οινοποιείο της Λήμνου και αποσταγματοποιεία της Λέσβου, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις ομορφιές των νησιών και να δοκιμάσει την τοπική κουζίνα τους. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται τη Λέσβο, προκειμένου να εμπλουτίσει την έρευνά του σχετικά με τα αποσταγματοποιεία και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με τις πληροφορίες που συνέλεξε από τις συναντήσεις του με τους ποτοποιούς.

 

Από την επίσκεψή του στη Λήμνο, την οποία επέλεξε διότι όπως ο ίδιος ανέφερε τον ενδιαφέρουν οι λιγότερο γνωστοί προορισμοί, εντυπωσιάστηκε ιδιαιτέρως από την πρωτεύουσα του νησιού τη Μύρινα, ενώ μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τη φιλοξενία που δέχτηκε τόσο στη Λήμνο όσο και στη Λέσβο.

 

Την επίσκεψή του συνέδραμαν τοπικοί επαγγελματικοί φορείς, όπως η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, ο Σύνδεσμος Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και η Ένωση ΙΧ Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Λέσβου.  

Μοιράσου το άρθρο!