Τουρισμός

28/06/2016 - 20:42

Φιλοξενία Ρώσων bloggers σε Λέσβο και Χίο

Μ

ε επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης των Ρώσων bloggers Alex Mazurov (https://www.instagram.com/alex.mazurov/)  και Anastasia Glebova (https://www.instagram.com/glebovaanastasia/) (www.nearthelighthouse.com/blog-ru/ ) στη Λέσβο και στη Χίο. Οι bloggers επισκέφτηκαν τη Λέσβο από τις 18/06/2016 έως τις 20/06/2016 και τη Χίο από τις 20/06/2016 έως τις 24/06/2016, στο πλαίσιο του press trip που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Στόχος της αποστολής ήταν η γνωριμία με τα νησιά και το άνοιγμα προς τη ρωσική αγορά, δίνοντας έμφαση στα φυσικά τοπία και τις ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε νησιού.

Το πρόγραμμά τους στη Λέσβο καταρτίστηκε από το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Λέσβου και περιελάμβανε περιοχές και οικισμούς της Λέσβου όπως τη Μυτιλήνη,  το Πλωμάρι, την Καλλονή, την Ερεσό, το Σίγρι, το Μόλυβο, την Πέτρα, τον Μανταμάδο και τη Συκαμνιά, καθώς επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής.

Αντίστοιχα, το πρόγραμμά τους στη Χίο καταρτίστηκε από το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου και περιλάμβανε γνωριμία με το νότιο τμήμα του νησιού (Πυργί, Μεστά, Μουσείο Μαστίχας, Αποθήκα), το κεντρικό και βόρειο τμήμα (Νέα Μονή, Ανάβατος, Αυγώνυμα, Βολισσός, Λευκάθια), το βορειοανατολικό τμήμα (Άγιος Ισίδωρος, Λαγκάδα, Καρδάμυλα, Γιόσωνας) καθώς και τον Κάμπο και την Πόλη της Χίου. Γνώρισαν τον πολιτισμό της μαστίχας και τη μαστιχοκαλλιέργεια και την τοπική κουζίνα, από την οποία και εντυπωσιάστηκαν. 

Η διοργάνωση του ταξιδιού αυτού αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα για τη Λέσβο και τη Χίο, καθώς οι Ρώσοι bloggers έφυγαν πολύ ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους και θεωρούν ότι υπάρχει μερίδιο της ρωσικής αγοράς που ενδιαφέρεται για προορισμούς με πλούσιες φυσικές ομορφιές, οι οποίοι διατηρούν την αυθεντικότητά τους και προσφέρουν δυνατότητες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!