Τουρισμός

27/01/2016 - 13:16

Η Λέσβος κατακτά την Κωνσταντινούπολη - Προβολή από το Δήμο Λέσβου

Την, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στις 12 μμ στα γραφεία του ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων και tour operator, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Δήμο Λέσβου, προκειμένου να προβληθεί το νησί ως τουριστικός προορισμός για τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ. Ευάγγελος Σέκερης, ο εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, ο αρχιτέκτων και ιδιοκτήτης του μουσείου σύγχρονης τέχνης Κωνσταντινούπολης,  Dr. Can Elgis και ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Βorajet, Asan Kanarya.

 

Την αποστολή του Δήμου Λέσβου  αποτελούσαν ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουμαράς και ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου Γιάννης Σαμιώτης.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός πρόξενος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το νησί της Λέσβου και για το Δήμο Λέσβου. Κατόπιν, χαιρέτησε η τουριστική ακόλουθος κ. Ραχμανίδου η οποία κάλεσε και τον αντιδήμαρχο Λέσβου να παρουσιάσει το νησί. Ο κ. Αστυρακάκης, μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, την ιστορία, την παράδοση, τη φύση, τον πολιτισμό που την κατέστησαν «γεωπάρκο» από την Unesco, τις όμορφες παραλίες, τους οικισμούς με την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους, την πλούσια Λεσβιακή κουζίνα με το φημισμένο λάδι και ούζο, τις πολλές ιαματικές πηγές και χαμάμ.

Μίλησε επίσης για τους τρόπους που μπορεί ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης να επισκεφθεί το νησί, για την προτίμηση που δείχνουν οι κάτοικοι της Πόλης που ανάγουν ουσιαστικά το νησί σε αγαπημένο προορισμό και ευχήθηκε πολύ σύντομα να αρθούν τα προβλήματα με το καμποτάζ ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια με την εταιρεία Borajet.

Κατόπιν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων, ο οποίος αφού επαίνεσε τους Τούρκους τουρίστες έδωσε στοιχεία για τις προτιμήσεις τους αλλά και για τα πλεονεκτήματα της τουριστικής Λεσβιακής αγοράς. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Δρ. Can Elgis και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην υπόθεση της τουριστικής προβολής του νησιού.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Borajet, ο οποίος ανέφερε πως γι’ αυτούς η Λέσβος είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και ένας εξαιρετικός προορισμός που θέλουν πολύ να συνδέσουν με την Κωνσταντινούπολη. Υποσχέθηκε δε πως πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια ώστε να αρχίσουν τα δρομολόγια.

Ακολούθησε προβολή 25λεπτου video στη Τούρκικη γλώσσα με τις ομορφιές του νησιού το οποίο χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν συνεντεύξεις προς εφημερίδες ( Milliyet, Vatan , Zaman) και τηλεοπτικό σταθμό  καθώς και εκπρόσωπο (τηλεοπτικού και έντυπου τύπου) του ομίλου Cinah News Agency από τον Αντιδήμαρχο κ. Αστυρακάκη.

Επαφές για συνεργασίες με Τούρκους tour operator υπήρξαν και από τον πρόεδρο της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου, κ. Σαμιώτη.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν διαφημιστικές τσάντες που περιείχαν τοπικά προϊόντα (λάδι, ούζο, μέλι, γλυκά, σαπούνια, αντζούγιες), μπλουζάκια με τα διακριτικά της Μυτιλήνης και της Κωνσταντινούπολης, στυλό, ενημερωτικά έντυπα και θεματικά έντυπα μεταφρασμένα στη Τουρκική γλώσσα.

 

Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος Λέσβου θέλει να ευχαριστήσει εκ μέρους και του δημάρχου και όλου του Δημοτικού συμβουλίου το ελληνικό προξενείο και όλους τους παρευρισκόμενους που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί μια πετυχημένη κατά γενική ομολογία εκδήλωση που συνέβαλε αποτελεσματικά στη προβολή και διαφήμιση του νησιού σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λέσβου,

 

Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

Μοιράσου το άρθρο!