Τουρισμός

15/05/2018 - 13:43

Η Λέσβος στο festival γαστρονομίας, τουρισμού & πολιτισμού “Ελλάδος Γεύση”,

 


Μετά την επιτυχή παρουσία της Λέσβου στην έκθεση διακοπών και ταξιδιών "Greek Travel Show – Ελληνικές Διακοπές 2018" που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Εκθεσιακό Κέντρο "HELEXPO" του Αμαρουσίου Αθήνας, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνεχόμενη – προγραμματισμένη συμμετοχή του νησιού στο festival γαστρονομίας, τουρισμού & πολιτισμού “Ελλάδος Γεύση”, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (10 – 13 Μαϊου 2018). 

Το σημαντικό αυτό festival, απευθυνόταν κατευθείαν στον τελικό καταναλωτή κυρίως των νοτιοδυτικών προαστίων της Αθήνας, με στόχους: α) την παρουσίαση της τουριστικής, της γαστρονομικής και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας των διαφόρων περιοχών της χώρας, και β) την προώθηση και απευθείας πώληση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. 

Την οργάνωση της συμμετοχής ανέλαβε ο  Οργανισμός  Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., με τη συμπαράσταση της Π.Β.Α., του Δήμου Λέσβου, του Επιμελητηρίου Λέσβου και της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου. Την παρουσία της Λέσβου στο εν λόγω festival, συνέδραμαν ποικιλοτρόπως οι κατά τόπους τουριστικοί και επαγγελματικοί φορείς του νησιού, ορισμένοι Λεσβιακοί Σύλλογοι της Αθήνας υπό τη σκέπη της Ο.Λ.Σ.Α., η Λεσβιακή Παροικία Αθηνών, καθώς και μεμονωμένοι απόδημοι Λέσβιοι της πρωτεύουσας.   

Μεγάλοι χορηγοί της συμμετοχής ήταν, οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” & “HELLENIC SEAWAYS”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση τη Λέσβο με την Αττική, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η συνεισφορά του Προέδρου του Φορέα Τουρισμού & Ανάπτυξης Πλωμαρίου Γαβριήλ Χαλδέζου, καθώς και του εκπροσώπου του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Λέσβου (Ο.Φ.Σ.Λ.) στην Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών (Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.) Τιμολέοντα Κουτρούπη.

Το 48 τ.μ. περίπτερο της Λέσβου, πλαισίωσαν με την παρουσία τους ο συντονιστής του Ο.Τ.Α.Λ. & Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τους παραπάνω φορείς, ο εκπρόσωπος των παραγωγικών – διατροφικών επιχειρήσεων του νησιού Φώτης Ξενέλλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινοτήτων Λέσβου Προκόπης Σινάνης, η Αντιπρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών Νατάσσα Σαμαρέλλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας & μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α. Ευστρατία Καρυοφύλλη, ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών Αθήνας Παναγιώτης Σταυρακέλλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής “Βενιαμίν ο Λέσβιος” Βασίλης Βαλάκος, η Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθηνών Άντα Ζαφειρέλλη, ο Γραμματέας του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Αθήνας Βασίλειος Βεμβέτσος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου & όμορων Δήμων Πελαγία Χατζηβαγιάννη, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Ερεσίων “Ο Θεόφραστος” Νίκος Καρύδης, τα μέλη του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας Μυρσίνη Ανδριώτη, Ειρήνη Σερέτη και Σταύρος Σταυρίδης, τα μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών Αθήνας Σταύρος Αγοραστός (ταμίας της Ο.Λ.Σ.Α.), Παναγιώτης Δημέλης, Πόπη Δημέλη και Παναγιώτης Βαμβουρέλλης, τα μέλη του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Αθήνας Βασίλης Βεμβέτσος και Βάσω Βεμβέτσου, τα μέλη του Συλλόγου Μεσσοτοπιτών Αθήνας Χρύσα Καρδαρά και Άντζελα Κοντού, τα μέλη του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής “Βενιαμίν ο Λέσβιος” Βενετία Καμπάνη,  Ειρήνη Στελλάτου – Γεωργαντέλλη, Ειρήνη Ζαχαρίου, Σουλτάνα Ρεπάνη, Μυρσίνη Βαρτή – Ματαράγκα και Διονύσης Ματαράγκας, το μέλος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου και του Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α. Θεόδωρος Αποστόλου, καθώς και οι ανεξάρτητοι εθελοντές Αλεξάνδρα Γαληνού, Ιωάννης Κουκέλλης, Ευάγγελος Σιώχος, Μάρκος Πίτσιος και Σόνια Μανουσέλη. Το περίπτερο της Λέσβου επισκέφθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος των Λουτρών Βασίλης Μαμώλης, ο Πρόεδρος της Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης, το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α. Νεκτάριος Βακάλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Ερεσίων “Ο Θεόφραστος” Ελένη Βαϊου, το μέλος του Συλλόγου Μεσσοτοπιτών Αθήνας Άντζελα Κοντού, το μέλος του Φορέα Τουρισμού & Προβολής Ερεσού & Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιώργος Ασημακόπουλος, το μέλος του Συλλόγου Αντισσέων Αθήνας Θεόφραστος Καραγεώργης, ο Ταμίας του Συλλόγου Σκαλοχωριτών Αθήνας Γιώργος Βατός, κ.ο.κ.

Το περίπτερο της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος εγκαινίασε την “Ελλάδος Γεύση”, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Χαράλαμπος Καρίμαλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Αδαμίδης, καθώς και πλήθος επισκεπτών από τα δυτικά προάστεια της Αθήνας, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού, όσο και για τα διάφορα τουριστικά θεματικά είδη, ενώ αποτυπώθηκε η πρόθεση ικανοποιητικού μέρους του κοινού να επισκεφθεί φέτος το καλοκαίρι τη Λέσβο.    

Η παρουσία της Λέσβου στο festival “Ελλάδος Γεύση”,  βασίστηκε στη μεθοδολογία που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο στις συμμετοχές του νησιού σε εκθέσεις μεγάλων πόλεων του εσωτερικού, όπου εντός του ενιαίου περιπτέρου φιλοξενήθηκαν οι 9 γεωγραφικοί τουριστικοί προορισμοί του, δηλαδή Μυτιλήνη, Θερμή – Μανταμάδος, Γέρα – Ευεργέτουλας, Αγιάσος, Πλωμάρι, Πολιχντίτος (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή – Αγία Παρασκευή, Πέτρα – Μόλυβος και Δυτική Λέσβος (Ερεσός, Σίγρι, Μεσότοπος, Άντισσα, Άγρα, κ.ο.κ.), προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά “προϊόντα” τους.     

 

Γενικότεροι στόχοι της συμμετοχής ήταν: α) η προώθηση της γενικής τουριστικής φυσιογνωμίας ολόκληρου του νησιού, καθώς και των επιμέρους περιοχών του με τις ιδιαίτερες θεματικές μορφές τους, στο ευρύ κοινό και τους επαγγελματίες της Αττικής,  μέσω εξειδικευμένου έντυπου & οπτικοακουστικού υλικού, β) η παρουσίαση των πιο χαρακτηριστικών – αντιπροσωπευτικών προϊόντων της λεσβιακής γαστρονομίας, με τη διεξαγωγή συνεχών γευσιγνωστικών δοκιμών προς τους επισκέπτες, γ) η απευθείας πώληση προϊόντων στο κοινό, και δ) η πραγματοποίηση επιχειρησιακών συναντήσεων με τους Έλληνες και ξένους εμπορικούς επισκέπτες, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες. 

Κυρίαρχη θέση σε όλη την καμπάνια προώθησης της τουριστικής Λέσβου, είχαν οι “προσφορές” των ακτοπλοϊκών εταιρειών, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των εν γένει τουριστικών μονάδων του νησιού, τις οποίες χορήγησαν, προκειμένου να συνεισφέρουν στη βελτίωση της πληγείσης λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού εικόνας του και στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος Αθηναίων προς το νησί, τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια του festival, οι εκπρόσωποι της Λέσβου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους προσκεκλημένους των διοργανωτών – φιλοξενούμενους ξένους εισαγωγείς προϊόντων (από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής), οι οποίοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του νησιού, όπου και καταγράφηκε η εκφρασμένη ζήτηση των προϊόντων του κλάδου τροφίμων & ποτών. Οι επιχειρήσεις – χορηγοί που συμμετείχαν στο festival διαθέτωντας τα εξαιρετικά τους προϊόντα, θα ενημερωθούν εγγράφως για την πιθανή ζήτηση των προϊόντων τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του χορευτικού τμήματος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθήνας, το οποίο παρουσίασε ένα άρτιο καλλιτεχνικά πρόγραμμα με παραδοσιακούς λεσβιακούς χορούς, που εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης.

Επίσης, εντός του stand της περιοχής Θερμής – Μανταμάδου, όλες τις ημέρες του festival διεξαγόταν συνεχής ζωντανή μαγειρική με λεσβιακές συνταγές από τη μαγείρισα Χρύσα Καρδαρά, που βασιζόταν σε αγνά κρεατικά και τυροκομικά προϊόντα Λέσβου (προσφορά του κρεοπωλείου “Μανταμάδος” Νέου Κόσμου του Βασίλη Βεμβέτσου), καθώς και στα άλλα προϊόντα των λεσβιακών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση. Οι γευστικές προτάσεις – ουζομεζέδες της Χρύσας Καρδαρά, τις οποίες απολάμβανε το κοινό της έκθεσης, συνοδεία ούζου Μυτιλήνης, Γέρας, Πέτρας και Πλωμαρίου, ήταν: α) κολοκυθοκεφτέδες, β) κεφτεδάκια κοτόπουλου, γ) μεθυσμένο κοτόπουλο, δ) αυγά με λουκάνικα, ε) τυροκροκέτες, στ) πιτάκια με μέλι, κ.ο.κ.

Επιπλέον, στα ράφια του παντοπωλείου της “Ελλάδος Γεύση”, εκτίθεντο συνεχώς δείγματα των λεσβιακών προϊόντων, ενώ στο κεντρικό stage μαγειρικής οι executive chefs του festival, κατά αραιά τακτά διαστήματα παρουσίαζαν λεσβιακές συνταγές από τα προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση.

Οι επιχειρήσεις – χορηγοί του περιπτέρου της Λέσβου στο festival “Ελλάδος Γεύση” (ανά stand γεωγραφικής περιοχής), ήταν: 

1. ΜΥΤΙΛΗΝΗ 

“ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – Τ. ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
“ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “MYTILANA” & “CRYSTAL”
“ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ” & “LESEL S.A.”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ “LESVOS GOLD”
“ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΟ “ΜΙΝΙ” 
“ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “BLACKBIRD”
“ΛΕΒΑ Α.Ε.”: ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
“ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΟΡΗ” Δ. ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ – Ι. ΦΩΤΙΟΥ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEOLION” 
“ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΓΗ”: ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΜΠΗΛΑ
“ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΕΣΒΟΥ
“ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΕΣ 
“OLIVEWOOD HANDICRAFT”: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
“ΦΛΟΚΑΚΙ”: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
“ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.”: ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  


2. ΘΕΡΜΗ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ

“ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 
“APIS FABRICCA”: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
“ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ” ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΜΒΕΤΣΟΣ: ΚΡΕΑΤΑ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΠΡΟΪΟΝΤA ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
“ΜΥΣΤΑΚΕΛΛΗΣ” ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
“SAPFO”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΑΡΑΛ. ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ 
“ΣΑΝΤΖΙΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΕΡΜΗΣ 


3. ΓΕΡΑ – ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑΣ

“GERAS”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΛΙΓΛΗ 
“ΜΕΛΕΝΙΟ”: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΠΑΠΑΔΟΥ
“ΜΟΔΟΥΣΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ     
“ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε.”: ΟΥΖΟ ΣΑΜΑΡΑ
“STALOS”: EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
“ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  
“ΤΡΙΧΩΝΑΣ Π. & Θ Ο.Ε.”: ΟΥΖΟ “ΑΙΓΑΙΟ”    

4. ΑΓΙΑΣΟΣ

ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΕΛΛΗ  
ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΜΑΡΟΥ
ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΡΟΥ  


5. ΠΛΩΜΑΡΙ

“ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 
“ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
“ΠΕΡΙ ΛΕΣΒΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΑΘΗΝΑ)
“ΡΑΦΤΕΛΛΗ – ΠΡΩΤΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEGEAN GOLD”  
“SELADI”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ


6. ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ (ΣΚΑΛΑ – ΒΑΤΕΡΑ – ΝΥΦΙΔΑ)

“LASIA”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΡΒΕΡΗ
“ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ”: ΟΥΖΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ 


7. ΚΑΛΛΟΝΗ & ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

“ΑΠΟΡΕΛΛΗΣ”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ 


8. ΠΕΤΡΑ – ΜΟΛΥΒΟΣ

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΘΥΜΝΗΣ “ΡΟΔΙ & ΣΤΑΧΥ”
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ “ΜΕΝΤΑ” ΜΗΘΥΜΝΑΣ
“BIO ARONIA LESVOS”: ΑΡΟΝΙΑ ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ
“ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΥΨΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “ΣΤΥΨΗ”
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ “Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ” ΜΗΘΥΜΝΑΣ
“ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΙΧΑΛΗ”: ΟΥΖΟ ΠΕΤΡΑΣ


9. ΔΥΤΙΚΉ ΛΕΣΒΟΣ (ΕΡΕΣΟΣ, ΣΙΓΡΙ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ, ΑΝΤΙΣΣΑ, ΑΓΡΑ, κ.ο.κ.)

“ΑΛΧΗΜΕΙΑ” ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑ
“ΘΥΜΕΛΗΣ Ε. Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΤΙΣΣΑΣ
“ΜΕΣΑΝΤΡΑ”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΥΚΑ & ΟΙΝΟΙ “ΜΥΤΙΛΟΣ” ΦΩΤΗ ΞΕΝΕΛΛΗ
“OLEVE” FAMILY ESTATE & PRODUCTS: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
“ΤΑΣΤΑΝΗΣ Μ. & Δ.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΡΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, που συντόνισε την αποστολή της Λέσβου και εκπροσώπησε τους φορείς του νησιού, μετά την ολοκλήρωση του festival “Ελλάδος Γεύση”, δήλωσε: “Η μεθοδική και επαγγελματική συμμετοχή των λεσβιακών επιχειρήσεων τουρισμού και γαστρονομίας σε πολλά εμπορικά γεγονότα εκτός νησιού, είναι ιδιαίτερα σημαντική, προκειμένου να “περάσουν” και να “καταχωρηθούν” τα γεωγραφικά και τα προϊοντικά brands στο υποσυνείδητο των καταναλωτών, διότι μόνον έτσι δημιουργείται νέα ζήτηση, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων. Η αγαστή συνεργασία όλων των φορέων εντός και εκτός νησιού, επιτυγχάνει ένα άρτιο αποτέλεσμα, ενώ δημιουργούνται οικονομίες κλίμακος, μείωση του κόστους και αποτελεσματικότερη οργάνωση. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές των λεσβιακών συλλόγων της Αθήνας, για την καθημερινή πολύωρη παρουσία τους στα stands του νησιού. Η ανιδιοτελής συνεισφορά τους στην προώθηση της κάθε περιοχής του νησιού, είναι ανεκτίμητη”.

Μοιράσου το άρθρο!