Τουρισμός

27/05/2017 - 17:40

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο «Posidonia Sea Tourism Forum 2017»

Η Περιφέρεια Βορείου συμμετείχε στο 4ο «Posidonia Sea Tourism Forum», που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνάντηση του τουρισμού κρουαζιέρας και yachting που πραγματοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο κάθε δύο χρόνια.

 

Στο συνέδριο συμμετείχαν ηγετικά στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας. Εξετάστηκαν τρόποι ανάκαμψης της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ελλάδα, κάτι που μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τον τουριστικό κλάδο στη χώρα μας. Παρουσιάστηκαν επίσης ευκαιρίες ανάπτυξης  επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Growth).

 

Τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στον ειδικό εκθεσιακό χώρο που λειτουργεί παράλληλα με το συνέδριο, προβάλλοντας τις υποδομές  τους, αλλά και κυρίως τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα που μπορούν να προσελκύσουν τις εταιρίες κρουαζιέρας.

 

Από την πλευρά της Περιφέρειας στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Χίου κα. Μαρία Κόβα. Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Π.Β.Α., όπου φιλοξενήθηκαν τουριστικοί επιχειρηματίες από τα νησιά, διατέθηκε προωθητικό υλικό για όλα τα νησιά και πραγματοποιήθηκαν χρήσιμες επαφές με σημαντικά στελέχη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

 

Μοιράσου το άρθρο!