Τουρισμός

15/11/2017 - 18:57

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού “World Travel Market 2017” στο Λονδίνο, η οποία αποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική βιομηχανία, συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τα νησιά της Περιφέρειας παρουσιάστηκαν σε stand εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ.

H Ελλάδα και ο ΕΟΤ βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές της έκθεσης για το καλύτερο περίπτερο, που ξεχώρισε για τη μεγάλη επισκεψιμότητα και τις επαγγελματικές επαφές. Η βράβευση αυτή αποτυπώνει το υψηλό ενδιαφέρον που υπήρχε στην έκθεση για την Ελλάδα, από παράγοντες των ξένων τουριστικών αγορών, που επισκέφθηκαν το περίπτερο και πραγματοποίησαν επαφές και συναντήσεις.

Μέσα σε αυτό το πολύ θετικό κλίμα, τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προβλήθηκαν ως αυθεντικός ελληνικός προορισμός, που παρέχει τη δυνατότητα για δραστηριότητες στη φύση, γνήσιες  πολιτισμικές εμπειρίες και πλούσιες τοπικές γεύσεις.

Στο stand της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Σάμου, του Δήμου Χίου, καθώς και πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις επαφές και τις συμφωνίες που πραγματοποίησαν για την τουριστική σεζόν του 2018. Η υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε το stand της Περιφέρειας και γεύθηκε τοπικά κρασιά και λικέρ μαστίχας.

Η Π.Β.Α. εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτη Παρασκευά και την Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Χίου κ. Μαρία Κόβα.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!