Τουρισμός

27/03/2018 - 12:17

“Καθημερινά και απλά … στη Μυτιλήνη”.

Ο

Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Μ.Κ.Ε. ευχαριστεί θερμά το τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ3, για το εξαιρετικό ζωντανό τρίωρο αφιέρωμα στη Λέσβο, που παρουσιάστηκε μέσω της εκπομπής “Καθημερινά και απλά”, η οποία φιλοξενήθηκε εξ ολοκλήρου στην πόλη της Μυτιλήνης.

 

Ο Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε., μόλις ενημερώθηκε από τους συντελεστές της εκπομπής για την πρόθεση της ΕΡΤ3 να προβεί στη ζωντανή αυτή υπερπαραγωγή, ανταποκρίθηκε άμεσα και μέσω των στελεχών του και των εκπροσώπων των μελών του, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνει όλες τις απαιτήσεις της προετοιμασίας και της οργάνωσης του “Καθημερινά και απλά … στη Μυτιλήνη”, που διήρκεσαν μία ολόκληρη εβδομάδα.

 

Το τρίωρο αυτό αφιέρωμα, το οποίο εκ εκτυλίχθηκε σ’ ένα φυσικό studio που στήθηκε στο “αρχοντικό” του ξενοδοχείου Loriet στη Βαριά Μυτιλήνης, αποτέλεσε μία μοναδική διαφήμιση για τη Λέσβο, αφού παρουσιάστηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο και μέσα από ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα πλάνα, η τουριστική, η πολιτιστική, η παραγωγική και η γαστρονομική φυσιογνωμία του νησιού.  

 

Για την επιτυχή έκβαση της εκπομπής, συνεργάστηκαν αρμονικά τόσο με το Διευθυντή Παραγωγής Γιάννη Γκρισπάνη, τη σκηνοθέτη Χρύσα Νίκου και τους παρουσιαστές Χάρη Αρβανιτίδη και Έλσα Ποιμενίδου, όσο και με όλο το συντονιστικό επιτελείο και το συνεργείο της ΕΡΤ3 προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, οι εκπρόσωποι του Ο.Τ.ΑΛ. Α.Μ.Κ.Ε. Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης, Πρόεδρος και  Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Μαρία Μπρερέ Βέρρου και Δημήτρης Αβαγιανός αντίστοιχα, οι οποίοι φρόντισαν για όλες τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας της εκπομπής και της φιλοξενίας της πολυάριθμης αποστολής από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιανέλλης και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Πετρέλλης.

 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις ανταποκρίτριες της ΕΡΤ3 στη Λέσβο Αναστασία Σπυριδάκη και Μυρσίνη Τζινέλλη, οι οποίες επιμελήθηκαν με ζήλο όλων των θεμάτων της παραγωγής και των τηλεοπτικών καλύψεων, σε όλο το προσωπικό της ΕΡΑ Αιγαίου στη Μυτιλήνη, καθώς και στον εικονολήπτη Γιώργο Παπαδόπουλο, του οποίου τα ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα πλάνα (κυρίως από λήψεις με drawn κάμερα), συνέβαλαν στην παρουσίαση μιας μοναδικής και “αισθητικής” Λέσβου.    

 

Στις ζωντανές συνεντεύξεις παρουσίασης των διαφόρων θεματικών ενοτήτων της Λέσβου, συμμετείχαν εκτός των προαναφερόμενων Γιάννη Γιανέλλη, Κώστα Αστυρακάκη, Πάνου Πίτσιου και Μαρίας Μπρερέ Βέρρου, οι εκπρόσωποι των μελών του Ο.Τ.Α.Λ., Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, και Αντιπρόεδρος του Δικτύου Μουσείων Λέσβου & Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλίδης, καθώς και η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγήτρια Ελένη Θανοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποτοποιών Λέσβου Χρήστος Μητσάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου “Βενιαμίν ο Λέσβιος” Ξενοφών Μαυραγάννης, η εκπρόσωπος του Φορέα Τουρισμού & Προβολής Ερεσού Φανή Γαληνού, ο εκπρόσωπος της ακτοπλοϊκής εταιρείας “Hellenic Seaways” που συνδέει τη Λέσβο με τη Βόρειο Ελλάδα Χρήστος Δημάκης, εκπρόσωποι φορέων & επιχειρήσεων παροχής τουριστικών υπηρεσιών & θεματικών τουριστικών προϊόντων, καθώς και εκπρόσωποι δεκάδων εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων & ποτών του νησιού.

 

Όλοι οι παραπάνω, συνέβαλαν μέσω μιας αρμονικής και αγαστής συνεργασίας, σε μία άρτια και άνευ οικονομικού κόστους (όλα καλύφθηκαν από χορηγίες) υπερπαραγωγική ζωντανή παρουσίαση της Λέσβου, που αντίστοιχή της είχε να πραγματοποιηθεί πάρα πολλά χρόνια για το νησί.

 

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς, που συνέβαλαν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της εκπομπής:

 

  • Hotel “LORIET”
  • Luxury & Elegant Houses “OIKIES”
  • Hotel “ELYSION” 
  • Hotel “HELIOTROPE”
  • Hotel “ΠΥΡΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ”
  • Hotel “THEOFILOS PARADISE”
  • Hotel “LESVION”
  • Hotel “SAPPHO”
  • Κομμώσεις “ΕΓΓΛΕΖΟΣ”
  • “HONDOS CENTER”  
  • Αισθητικός Μαρία Καραγιάννη
  • Εστιατόριο “ΤΑ ΒΑΡΕΛΑΚΙΑ”  
  • “VIP’s WOMAN”, Μάνου Νιαούνη   

 

Για όσους δημότες και αποδήμους της Λέσβου, δεν κατέστη δυνατόν να παρακολουθήσουν την εν λόγω εκπομπή, μπορούν να το πράξουν μέσω της “ERT WEB TV” (ΕΡΤ3, εκπομπή “Καθημερινά και απλά”, Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, ώρα  9 π.μ. – 12 μεσημέρι).   

Μοιράσου το άρθρο!