Τουρισμός

23/09/2016 - 05:12

Λέσβος: Σχεδόν 7 χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στο κούρμπα μπαϊράμ

Σχεδόν 7.000, για την ακρίβεια 6.859 Τούρκοι τουρίστες, είναι ο απολογισμός των αφίξεων Τούρκων τουριστών για τη γιορτή του κουρμπάν μπαϊράμ στη Λέσβο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. 

 
Οι αφίξεις καταγράφηκαν από την έναρξη της γιορτής στις 9 Σεπτεμβρίου έως και την ολοκλήρωση της, την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. 
 
Οι αφίξεις των Τούρκων φέτος, για τη γιορτή του κουρμπάν μπαϊράμ, θα κλείσουν με αυξημένο τον φετινό αριθμό, σε σχέση με πέρυσι τον Σεπτέμβριο, που στη διάρκεια όλου του μήνα είχαν έρθει στο νησί 7.539 Τούρκοι τουρίστες. 
 
Κι αυτό γιατί συνολικά όλο τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις Τούρκων συνολικά μπορεί να φτάσουν τις 8.000!
 
Όπως λένε παράγοντες του τουρισμού στη Λέσβο «η φετινή χρονιά, σε σχέση με τους Τούρκους επισκέπτες, κινήθηκε καλύτερα από τις προσδοκίες του κλάδου. 
 
Η αρχή δεν ήταν καλή, αφού καθυστερούσε η εφαρμογή της έκδοσης θεώρησης βίζα στα Τελωνεία με την ανταπόκριση του συστήματος. 
 
Ακολούθησε το πραξικόπημα και η απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία στους καλούς πελάτες με τα πράσινα διαβατήρια. Οπότε, το τέλος του καλοκαιριού με τέτοια νούμερα μας επιτρέπει σχεδόν να πανηγυρίσουμε…».
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!