Τουρισμός

05/07/2017 - 18:39

Μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας

Ε

ιδικά μέτρα για την στήριξη των σεισμοπλήκτων της Λέσβου περιλαμβάνει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας.

 
Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν το νησί ως προορισμό θα έχουν διπλάσιο χρόνο παραμονής, δέκα ημερών και πληρωμένα ναύλα, ενώ τα δελτία κοινωνικού τουρισμού που θα διατεθούν σε κατοίκους της Λέσβου θα ανέλθουν σε 6.500 από 900, που ήταν με πρόβλεψη για διπλασιασμό των ημερών του προγράμματος επίσης στις 10.
 
Επιπλέον, σε όλους τους δικαιούχους της Αγροτικής Εστίας που κατοικούν στο νομό Λέσβου, θα διατεθούν δελτία δωρεάν παροχής βιβλίων αξίας 20 ευρώ, τα οποία καλύπτουν και σχολικά εγχειρίδια.
 
Αναλυτικότερα, ο ΟΓΑ αποφάσισε:
 
Να ελέγξει κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις για Οικογενειακά Επιδόματα και Ανασφάλιστους Υπερήλικες από τις σεισμόπληκτες περιοχές.
 
Να χορηγήσει στις πολύτεκνες αγρότισσες του νομού Λέσβου προσαύξηση 50% στο εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται από τον ΛΑΕ (1.500€ αντί για 1.000€).
 
Να ενισχύσει με κίνητρα και άλλα μέτρα, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, την τοπική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό:
 
1. διαθέτει 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού ειδικά για τους αγρότες της Λέσβου. Αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες θα διενεργηθεί κλήρωση. Οι δικαιούχοι των περιοχών που έχουν πληγεί και ειδικά όσων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατοίκητα θα έχουν προτεραιότητα και θα εξαιρεθούν της κλήρωσης. Όλοι μπορούν να επιλέξουν προορισμό εντός της Λέσβου (εκτός της πόλης/χωριού διαμονής τους) ή οπουδήποτε αλλού.
2. αυξάνει στα δελτία κοινωνικού τουρισμού τις διανυκτερεύσεις από 5 σε 10 για όλους όσοι επιλέξουν ως προορισμό την Λέσβο, αλλά και για τους κατοίκους- δικαιούχους από την Λέσβο που θα κινηθούν εντός του νησιού τους. Για τους πρώτους επιδοτεί και τα ναύλα μετακίνησης με 50€ / άτομο & 25 € το μειωμένο (αναμένεται η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης μετά από σχετική εισήγηση του ΔΣ).
Να διαθέσει σε όλους τους δικαιούχους της Αγροτικής Εστίας του νομού Λέσβου, που θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, δωρεάν βιβλία (αξίας 20€ / δικαιούχο) μέχρι και 8/5/2018. Επισημαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται και κάθε είδους σχολικά βοηθήματα.
 
Εφόσον καλυφθούν όλες οι θέσεις και όλα τα δελτία, τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για την Λέσβο προσεγγίζουν τα 2.000.000€.

Μοιράσου το άρθρο!