Τουρισμός

15/12/2014 - 21:17

Molyvos International Music Festival ... τον Αύγουστο κάτι νέο στο Μόλυβο

style="text-align: justify;">To Molyvos International Music Festival (MIMF) συγκροτήθηκε ήδη σε μη κερδοσκοπική εταιρεία και θεσμοθετείται από φέτος του Αύγουστο στον Μόλυβο. Με την θεσμοθέτηση ενός τέτοιου θεσμού, με παγκόσμιο προφίλ, ο Μόλυβος τοποθετείται ως μουσικός προορισμός ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Οι στόχοι μας είναι το διεθνές μουσικό φεστιβάλ του Μολύβου:
 
  • Να καταστήσει τον Μόλυβο κορυφαίο προορισμό για ένα μουσικόφιλο διεθνές κοινό.
  • Να καλλιεργήσει την μουσική παιδεία στους ντόπιους αλλά και σε όσους επισκέπτονται τον Μόλυβο.
  • Να εμπλέξει τον Μόλυβο σε διεθνείς συνεργασίες πολιτισμού με αντίστοιχα μουσικά φεστιβάλ-προορισμούς, σχολεία και παν/μια ανά τον κόσμο.
  • Να εμπλέξει την μουσική με άλλες τέχνες, όπως τα εικαστικά και τη λογοτεχνία δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα Μόλυβο παγκόσμιο προορισμό μουσικής και τεχνών.
  • Να δώσει στις νεότερες γενιές του Μολύβου και της Λέσβου ολόκληρης, στα παιδιά μας δηλαδή, τη χαρά να συμμετέχουν, μέσα από ειδικές ημέρες μαθημάτων μουσικής για τα παιδιά, σε μουσικά ακούσματα και μουσικά γεγονότα πολύ υψηλών προδιαγραφών. Με δασκάλους και μουσικούς διεθνούς βεληνεκούς.
Η γλώσσα της μουσικής είναι η κοινή μας γλώσσα Στην αρχική φάση το Φεστιβάλ θα είναι τριήμερο με στόχο να εξελιχθεί σε εβδομαδιαίο. To MIMF, ελπίζει, σε συνεργασία με τους τοπικούς θεσμούς -την Δημοτική Ενότητα, τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, τους τοπικούς συλλόγους και μεμονωμένες προσωπικότητες του τόπου να συμπληρώσει τους ήδη υπάρχοντες πολιτιστικούς θεσμούς, να συνεργαστεί αρμονικά μαζί τους ώστε ο Μόλυβος να γίνει σε σύντομο χρόνο πόλος έλξης ενός μουσικού, υψηλών προδιαγραφών, τουρισμού και να τοποθετηθεί στον διεθνή μουσικό χάρτη.
 
Ελπίζουμε για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης στην δική σας συμμετοχή και στήριξη, καθώς και στην συμμετοχή των παιδιών σας στην παράσταση που θα γίνει ειδικά για παιδιά. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Αυγούστου. Μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε.
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχές για μια καλή χρονιά.
 
Οι διοργανωτές
 
Λητώ Ντάκου
Δημήτρης Τρύφων

 

Μοιράσου το άρθρο!