Τουρισμός

18/12/2017 - 12:00

Νέα επικοινωνιακή στρατηγική για την επανατοποθέτηση της Λέσβου στις τουριστικές αγορές

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ενημέρωσης  και διαλόγου του Φορέα Τουρισμού Μολύβου «Με ένα καφέ… Δημιουργούμε.» το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά συνάντηση, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Δελφίνια. Στην συνάντηση συμμετείχαν μέλη του Φορέα, επαγγελματίες του τουρισμού από όλο το νησί, καθώς και εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Γεωγραφικών Φορέων Τουρισμού από όλη την Λέσβο.

 
Η συνάντηση αφορούσε στον σχεδιασμό και στα επόμενα βήματα επικοινωνιακής στρατηγικής του δικτύου «LESVOS. THE OTHER AEGEAN», στην επανατοποθέτηση της Λέσβου στις τουριστικές αγορές και στις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, έγινε αναφορά και παρουσίαση των προνομίων που θα έχουν τα μέλη του δικτύου.


 

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της μελέτης της επικοινωνιακής στρατηγικής που αφορά στην ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου μετά την προσφυγική κρίση. Ένα εργαλείο απαραίτητο για την τουριστική προβολή του νησιού και συγκεκριμένα για τις ενέργειες που πρέπει πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα. Η επίσημη παρουσίαση της μελέτης θα γίνει στο άμεσο μέλλον, από την ομάδα του Αμερικάνικου Κολεγίου Θεσσαλονίκης η οποία την εκπόνησε για λογαριασμό του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

 

Στην συνέχεια ο  Πρόεδρος του Φορέα Μόλβαλης Νίκος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την επανατοποθέτηση της Λέσβου στις τουριστικές αγορές, στην υλοποίηση των άμεσων και μεσοπρόθεσμων ενεργειών  του δικτύου προς αυτή την κατεύθυνση, με βασικό στόχο της επικοινωνιακής στρατηγικής τη δημιουργία ενός σταθερού μηνύματος για να παροτρύνουμε τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν και πάλι το νησί.

 

Έγινε ακόμη παρουσίαση των δράσεων του δικτύου για την επόμενη σεζόν, με άμεση ενέργεια στοχευμένη καμπάνια προβολής της Λέσβου με πληρωμή (online διαφήμιση)  που θα ξεκινήσει άμεσα  τις γιορτές στην Γερμανική αγορά με σκοπό την ενίσχυση των νέων πτήσεων που ανακοινώθηκαν για το 2018. Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη, η καμπάνια θα προσαρμοστεί και θα συνεχιστεί και σε άλλες τουριστικές αγορές από τις οποίες υπάρχουν απευθείας πτήσεις για την Λέσβο.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης έγινε παρουσίαση όλων των προνομίων που θα απολαμβάνουν τα μέλη του δικτύου «LESVOS. THE OTHER AEGEAN», ένα δίκτυο με πάνω από 400 μέλη σε όλη την Λέσβο.

 

Στο τελευταίο μέρος παρουσιάστηκε μία ολοκληρωμένη πρόταση του Δ. Συμβουλίου σε συνεργασία με τον τοπικό συνεργάτη ασφαλειών της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Παπουτσάνη Παύλο, μέλους του δικτύου. Ένα ειδικά διαμορφωμένο ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα απολαμβάνουν τα μέλη που θα θελήσουν να ενταχθούν σε αυτό.

 

Μετά από αρκετή συζήτηση ο Πρόεδρος του δικτύου κλείνοντας την συνάντηση αναφέρθηκε στη δυναμική και τη μεγάλη αναγνωρισημότητα που έχει πλέον αποκτήσει το brand «LESVOS. THE OTHER AEGEAN», που αφορά τον καθορισμό και την τοποθέτηση του τόπου σε Διακριτό Τουριστικό Προορισμό και το οποίο έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες τουριστικές και όχι μόνο επιχειρήσεις, σε όλη την Λέσβο. Από τους tour operators που επισκέπτονται το νησί, από τοπικούς φορείς και συλλόγους και από μία σειρά συνεργασιών εντός και εκτός Λέσβου που έχει πετύχει το δίκτυο.

Με συνεχή διάλογο και συνεργασία, σεβασμό και αλληλοκατανόηση, συνεχής δράση και εθελοντική προσπάθεια στέλνουμε ένα σπουδαίο μήνυμα ότι μπορούμε ενωμένοι μαζί να Δημιουργούμε για τον τόπο μας.

Μοιράσου το άρθρο!