Τουρισμός

28/04/2016 - 17:47

Οργάνωση press trip στην Λέσβο σε συνεργασία με το Travel Bloggers Greece

Μ

ε επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στη Λέσβο, των μελών του Travel Bloggers Greece. Η ανωτέρω δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία επιχειρηματιών του τουρισμού της Λέσβου και είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του ΕΟΤ. Στην αποστολή που έφτασε στην Λέσβο την Πέμπτη 21 Απριλίου συμμετείχαν οι bloggers:

 
  • Helena Sergeeva  ιδρύτρια του  Travel Bloggers Greece. Ταξιδιωτική δημοσιογράφος ρωσικής καταγωγής με εξειδίκευση σε ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς (www.passionforgreece.com).
  • Marissa Tejada συν-ιδρύτρια του Travel Bloggers Greece, συγγραφέας και δημοσιογράφος αμερικανικής καταγωγής. Συνεργάζεται με το CNN Travel, το Forbes και άλλα δημοφιλή έντυπα (www.mygreecemytravels.com). 
  • Χρυσούλα Μανίκα εξειδικεύεται στις οικογενειακές διακοπές και παράλληλα οργανώνει ταξίδια tailor made για οικογένειες ανάλογα με το προφίλ και τις ανάγκες τους (www.familygoesout.com).
  • Amber Charmei, αμερικανικής καταγωγής, εξειδικεύεται στον γαστρονομικό τουρισμό (www.provocolate.com).
 
Οι δημοσιογράφοι παρέμειναν στην Λέσβο μέχρι και τη Δευτέρα 25 Απριλίου.
 
Ειδικότερα, οι bloggers επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, το Κάστρο, το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου. Επίσης συμμετείχαν σε δράσεις, όπως παρατήρηση πουλιών (bird watching) στον υδροβιότοπο Καλλονής, βαρκάδα με σκάφος στον Μόλυβο, περιπατητική διαδρομή  (Αγιάσος-Ασώματος)  και εκδήλωση γευσιγνωσίας και παρουσίασης τοπικών προϊόντων στο Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας ΕΒΑ Α.Ε.
 
Οι δημοσιογράφοι δήλωσαν γοητευμένοι από το νησί, ενώ ήδη έχουν αναρτήσει μέσω της ιστοσελίδας του Travel Bloggers Greece στο Facebook φωτογραφικό υλικό και παρατηρήσεις όπως: «Η Λέσβος με τον εξαιρετικό ιστορικό της πλούτο και τα υπέροχα μέρη να ανακαλύψεις», «Βλέπουμε από πρώτο χέρι ότι η Λέσβος παραμένει το ίδιο όμορφη όπως πάντα», «Επισκεφθείτε το υπέροχο και γαλήνιο τοπίο της Λέσβου!! Υποστηρίξτε την Λέσβο…Οι φιλόξενοι κάτοικοι σας περιμένουν !!», «Η Φύση της Λέσβου μας απογειώνει», «Το φαγητό στην Λέσβο είναι απλά εκπληκτικό», «Ανυπομονώ να γράψω με θέρμη για την πιο αυθεντική ελληνική εμπειρία που έχω γνωρίσει ποτέ»
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους press trips αποτελούν τους πλέον αποδοτικούς τρόπους προβολής με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Οι μετακινήσεις της αποστολής από και προς την Αθήνα καλύφθηκαν από την AEGEAN AIRLINES και η φιλοξενία από τα Natura Studios στη Σκάλα Καλλονής. Στη φιλοξενία συνέδραμαν η κ. Μ. Καπλανέλλη, ο κ. Γ. Ελευθερίου, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, το «Pagotelli» στη Σκάλα Καλλονής, το Αγρόκτημα «Τούμπα», το «Lesvos Scuba Oceanic Centre», ο κ. Ν. Λόγγιος, τα εστιατόρια «Το Χταπόδι» στον Μόλυβο, «Αμβροσία» στην Σκάλα Καλλονής, «Διόνυσος» στην Σκάλα Καλλονής, «ο Μίμης» στην Σκάλα Καλλονής, «Caprice Kitchen Bar» στην Σκάλα Καλλονής, «Μαρίνα» Μυτιλήνης, το ξενοδοχείο «Πύργος Μυτιλήνης».
 
Σημαντική, τέλος, στην πραγματοποίηση της φιλοξενίας ήταν η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για την παροχή αδειών και την συνοδεία στο Κάστρο Μυτιλήνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους για τη συνοδεία στο Μουσείο και το Γεωπάρκο.

 

Μοιράσου το άρθρο!