Τουρισμός

28/04/2015 - 11:10

THE OTHER AEGEAN :Νέα έντυπα με χάρτες από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

&n

bsp;Στο Φορέα Τουρισμού Μολύβου αναπτύξαμε ένα δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, με σκοπό να προσφέρουμε στον επισκέπτη την άμεση επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, με την ανάπτυξη και υποστήριξη των κάθετων αγορών που έχει αναπτύξει ο Φορέας Τουρισμού, με σκοπό την προώθηση και την προβολή του νησιού ως εναλλακτικού προορισμού. Στην προσπάθεια μας αυτή συμμετείχε ενεργά και η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε (ΕΤΑΛ), η οποία πραγματοποίησε ένα μεγάλο μέρος της σήμανσης και της χαρτογράφησης των περιπατητικών και των ποδηλατικών διαδρομών, στα πλαίσια του έργου «ΟΙΚΟ-ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ»

Το δίκτυο των πεζοπορικών και των ποδηλατικών διαδρομών προβάλλεται μέσω ενός έντυπου φυλλαδίου – χάρτη που περιέχει αναλυτική περιγραφή για τις προτεινόμενες διαδρομές, καθώς και χρήσιμα στοιχεία (χιλιομετρικές αποστάσεις, εκτιμώμενος χρόνος, βαθμός δυσκολίας διαδρομής, σημεία ενδιαφέροντος, πολιτιστικά στοιχεία, κλπ) για τον επισκέπτη. Φέτος το δίκτυο έχει εμπλουτιστεί και επεκταθεί και σε άλλες διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Λυγώνας,  της Πέτρας, της Ανάξου και της Λαφιώνας με την νέα σήμανση που έγινε μετά τον καθαρισμό των μονοπατιών και την χαρτογράφηση των περιοχών από την ομάδα περιβάλλοντος του Φορέα.

 Παράλληλα, ο Φορέας Τουρισμού μαζί με την  επανέκδοση του χάρτη οικισμού του Μολύβου,  έκδωσε και χάρτη οικισμού για την Πέτρα, με σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται κατά τη διάρκεια παραμονής του στην περιοχή μας.

Ενημερώνουμε ότι τα παραπάνω έντυπα, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Γραφείο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, καθώς και από σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος  για την ενημέρωση των επισκεπτών - τουριστών. Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε από το site του Φορέα www.theotheraegean.com

Μοιράσου το άρθρο!