Τουρισμός

24/05/2016 - 18:33

Στήριξη της Λέσβου από τα μεγαλύτερα Τουριστικά γραφεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

&n

bsp;

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, είχε η κα Robin Tαuck, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης  παγκόσμιας ταξιδιωτικής εταιρείας, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η εταιρεία Tauck INC., δραστηριοποιείται στον τομέα του μαζικού τουρισμού και ιδιαίτερα της κρουαζιέρας σε 70 χώρες σε όλο το κόσμο και είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιού και Τουρισμού (World Travel & Tourism Council), ενώ η κα Tauck, είναι εκλεγμένη επίτροπος της UNESCO στις ΗΠΑ, αλλά και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της μεγαλύτερης Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης στον τομέα του Τουρισμού Tourism Cares.  Σκοπός αυτής της οργάνωσης, είναι η παροχή βοήθειας προς περιοχές που έχουν πληγεί από κρίσεις μέσω του θετικού αντίκτυπου της τουριστικής βιομηχανίας, μέσω της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών του χώρου, ώστε να στηρίξουν τις πληγείσες περιοχές. Μέλη της Tourism Cares, είναι οι μεγαλύτεροι tour operators των Ηνωμένων Πολιτειών.  

Η Κα Tauck, προσκλήθηκε στη Λέσβο από τον κ. Γαληνό, στα πλαίσια του ταξιδιού της στην Ελλάδα, ώστε να αναζητηθούν τρόποι στήριξης της Λέσβου από τον παραπάνω οργανισμό των tour operators, σε σχέση τόσο με την φετινή όσο και με την επόμενη τουριστική σεζόν. Ειδικότερα, η στήριξη αφορά την ένταξη της Λέσβου ως προορισμό κρουαζιέρας από τα μέλη του Οργανισμού, τεχνική υποστήριξη για την συμμετοχή της Λέσβου σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, καθώς και προβολή του νησιού σε ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κα Tauck, τόνισε πως βρίσκεται στη Λέσβο για να δείξει πως “η θετική επίδραση του τουρισμού μπορεί να βοηθήσει περιοχές που έχουν πληγεί από κρίσεις να σταθούν στα πόδια τους και πάλι. Δεν θα μπορούσε η Λέσβος να λείπει από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.”  

Μοιράσου το άρθρο!