Τουρισμός

30/01/2015 - 12:11

Στο Μόλυβο ο ωραιότερος δρόμος του κόσμου

Ένα ενδιαφέρον δημοψήφισμα είναι σε εξέλιξη σε ιστοσελίδα του εξωτερικού.
 Θέμα της : ο ωραιότερος δρόμος του κόσμου.

Ο ανταγωνισμός σκληρός αλλά η Λέσβος , ο Μόλυβος κατάφερε να είναι στην πρώτη θέση.  Δρόμοι για ρομαντικές ψυχές , δρόμοι για ταξιδευτές του ονείρου και της αισθητικής. Δρόμοι που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου.

Δείτε εδώ  και τους υπόλοιπους δρόμους και ψηφίστε!

 

up date 
Ο Κωνσταντίνος Σταματέλλης, ο freelancer φωτογράφος που τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, μου μίλησε στη lifo.gr για την περιοχή και την εικόνα του.    Να τι μου είπε:  
-Για τη φωτογραφία; Έχω το χάρισμα πολλές φορές να διαισθάνομαι αυτό που έρχεται. Και εκείνη τη μέρα, ήξερα αυτό που ερχόταν. Είναι αυτό που λένε και οι φίλοι μας οι Τούρκοι "κισμέτ". Ήταν το κισμέτ μου, να σταματήσει ο χρόνος στις 08-04-12 και να γευτώ για δευτερόλεπτα λίγο από την αιωνιότητα του κόσμου αυτού..
  -Χωρίς δεύτερη σκέψη, έβγαλα τη μηχανή μου και απαθανάτισα αυτήν τη μοναδική στιγμή την οποία πάγωσα στο χρόνο. Από τότε η φωτογραφία αυτή και ο Μόλυβος ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο.   -Χαίρομαι που ένα Ελληνικό σοκάκι στο Μόλυβο της Λέσβου ψηφίστηκε ως το ομορφότερο στον κόσμο. Ανάμεσα μάλιστα σε χώρες τεράστιας τουριστικής αξίας.  
-Η μεγαλύτερη χαρά για μένα ήταν που μέσα σε ένα ανοιγόκλεισμα του φακού μπόρεσα να προβάλλω το νησί μου σε όλον τον κόσμο. Η φωτογραφία αυτή μιλάει σε ευαίσθητες πτυχές του εαυτού μας, γιατί περιγράφει τη στιγμή αυτή με ρομαντισμό. Για αυτό και η τεράστια απήχηση. Όταν κάποιος καταθέτει τη ψυχή του και αγαπάει πραγματικά και χωρίς απαραίτητα να περιμένει ανταπόδοση τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αναμενόμενο.  
- Μόλυβος Λέσβου. Από τα ομορφότερα αξιοθέατα της Ελλάδας! Είμαι μόνιμος κάτοικος του νησιού της Λέσβου και τις Κυριακάτικες βόλτες μου φροντίζω να τις αξιοποιώ στο έπακρο με καλή παρέα. 

Μοιράσου το άρθρο!