Τουρισμός

06/06/2017 - 20:23

Στο Μόλυβο τα γυρίσματα του Lesvos Food Fest (βίντεο)

Π

ραγματοποιήθηκε χθες σε πολύ εορταστικό και χαρούμενο κλίμα η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν το Σωματείο Εστιατόρων με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, με κοινό σκοπό βιντεοσκόπηση γυρισμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του Lesvos Food Fest αλλά και γενικότερα για την προβολή του νησιού.


Γυρίσματα με αντίστοιχα θέματα έχουν βιντεοσκοπηθεί και σε άλλα μέρη της Λέσβου. Ευχαριστούμε την Καπλανέλη Μαρία, συνεργάτη και υπεύθυνη του Φεστιβάλ, για την επιμέλεια της αποστολής των γυρισμάτων.


Επίσης, την εταιρεία Αλυκές Λέσβου, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, τη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας, τα μέλη μας και ειδικά τα καταστήματα του λιμανιού και όλους τους εθελοντές για τη συνεισφορά τους.

Ευχαριστούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μολύβου, Στύψης, ΕΘΟΚ Καλλονής και Συκαμινέας που με τα χορευτικά τους συμμετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση.


Ήταν όλα για την Λέσβο μας !

Δείτε βίντεο:

 

info:

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

LESVOS FOOD FEST 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής Μολύβου-Πέτρας-Σκαμνιάς με την συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου προγραμματίζουν την δημιουργία του πρώτου Φεστιβάλ Γαστρονομίας με την ονομασία Lesvos Food Fest.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί για την πρώτη χρονιά ένα τριήμερο φεστιβάλ 14-16 Ιουλίου στον Μόλυβο με προοπτική να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια σε περισσότερες ημέρες και ταυτόχρονα και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Στόχος του Lesvos Food Fest είναι αφενός να αναδείξει τη γαστρονομία του τόπου μας και αφετέρου να επικοινωνήσει την έννοια της συλλογικότητας.

Οι προγραμματισμένες δράσεις που θα γίνουν θα συμπεριλαμβάνουν μια σειρά από εκδηλώσεις όπως:

 

Εργαστήρι στις αυλές σε γειτονιές του Μολύβου. Γυναίκες σε αυλές ιδιωτικών ή δημοσίων κτιρίων δημιουργούν ένα εργαστήρι παραγωγής πρώτων υλών και παροτρύνουν τους επισκέπτες να συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας. Τα υλικά, ζύμες θα πλάθονται μπροστά στους επισκέπτες ενώ θα εξηγούνται και θα παρουσιάζονται και οι υπόλοιπες φάσεις της παραγωγής (παραγωγή μείγματος, ξήρανση, τελικό προϊόν). Η ανάδειξη της διαδικασίας παραγωγής και της ιδέας της συνεργασίας που ακόμα συναντάμε στα χωριά της Λέσβου, καθώς και η ενθάρρυνση των επισκεπτών για περιπλάνηση στα δρομάκια και τις γειτονιές του Μολύβου.

 

Παιδικά μαγειρέματα . Παιδιά 6-12 ετών συμμετέχουν σε εργαστήρια παραδοσιακών συνταγών ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τις ντόπιες πρώτε ύλες και τις παραδοσιακές συνταγές.

 

Finger food & Tasting. Αντί των γνωστών πάγκων-εκθετηρίων θα στηθεί ένας μπουφές finger food στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης Μολύβου στον οποίο θα προσφέρονται τοπικά προϊόντα με τη μορφή finger food (ενδεικτικά ελιές, τυρί, καναπεδάκια παστών, χάχλες, γλυκά στο κουτάλι, μπουκίτσες ψωμιού με λάδι κ.α.) Στον μπουφέ θα παρουσιάζονται μόνο οι συσκευασίες των προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν. Συντελεστές: Μάγειρες, Food Bloggers, παραγωγοί από το νησί. Στόχος είναι προβολή των τοπικών προϊόντων προβάλλοντας παράλληλα εναλλακτικούς τρόπους τελικής παρουσίασής τους. Και σε αυτή τη δράση θα ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ των παραγωγών για την από κοινού παρουσίαση των προϊόντων σε μια ενιαία συνταγή. Η δράση θα πλαισιωθεί και με μουσική εκδήλωση.

 

Κεντρική μουσική εκδήλωση στο λιμάνι του Μολύβου

σε συνεργασία με την Ένωση Ποτοποιών Λέσβου - Flash mob.

Παρουσίαση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης στο λιμάνι του Μολύβου, επικοινωνώντας παράλληλα το μήνυμα της ενότητας. Συντελεστές: Χορευτικά σωματεία, κοινό, ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, ταβέρνες λιμανιού. Μια κεντρική εκδήλωση που θα συσπειρώσει ντόπιους και επισκέπτες και θα παρουσιάσει όλες τις εκφάνσεις της Λεσβιακής διασκέδασης (χορός- μουσική-ουζοποσία). Η μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης κρίνεται αναγκαία με στόχο τη χρήση της για διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Μαγειρέματα σε ξενοδοχεία ή σε ανοιχτούς χώρους με top chefs και ντόπιες μαγείρισσες: Σύνθεση μενού με ντόπιες πρώτες ύλες από δημοφιλείς chef σε συνεργασία με ντόπιες μαγείρισσες ή νοικοκυρές. Το πάντρεμα παραδοσιακών συνταγών με σύγχρονες τάσεις μαγειρέματος και food styling. Η διαδικασία θα συμπεριλαμβάνει την από κοινού παρασκευή των πιάτων με παράλληλη παρουσίαση στοιχείων από το στάδιο της συγκομιδής και επιλογής πρώτων υλών, την προετοιμασία και επεξεργασία της συνταγής καθώς και την ιστορία-ταυτότητα του πιάτου.

 

Απογευματινή Εκδήλωση στην παραλία του Μολύβου( Βeach open bar).

Η προβολή των τοπικών αλκοολούχων ποτών όπως ούζο, cherry brandy, λικέρ Συντελεστές: Ποτοποιοί , Bar, Bartenders - Mixologists Στόχος: Μια σύγχρονη εκδοχή παρουσίασης των αλκοολούχων ποτών που διαφοροποιείται από το κέρασμα και το συνοδευτικό φαγητού και προχωράει στην τάση του mixology και cocktail. Παράλληλα θα υπάρχει μουσική εκδήλωση.

 

Ημερίδα για την γαστρονομία της Λέσβου.

 

Ούζο με μεζέ στα εστιατόρια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της περιοχής -και όχι μόνο- θα σερβίρουν το παραδοσιακό ούζο με μεζέ σε εστιατόρια και ταβέρνες. Με ειδικό μενού ίδιο για όλους σε μια fixed τιμή.

 

Διοργάνωση δημοσιογραφικής αποστολής και μεταφορά επώνυμων chef.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη δημοσιογράφων, bloggers, καναλιών και επώνυμων chef. Κατά την διάρκεια του τριημέρου οι δημοσιογράφοι θα καταγράψουν τις δραστηριότητες του φεστιβάλ και θα γευθούν την τοπική γαστρονομία στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού. Γίνεται προσπάθεια εφόσον έρθουν για περισσότερες ημέρες να επισκεφτούν και να γνωρίσουν μουσειακούς χώρους, εργαστήρια τροφίμων, ποτοποιίες κλπ.

Μοιράσου το άρθρο!