Τουρισμός

25/11/2015 - 10:03

Τελικά η Λέσβος ανήκει στο Βορείο Αιγαίο; - 5 σημεία και 1 πρόταση από την Ένωση Ξενοδόχων

 

Σε συνέχεια απανωτών σκωπτικών σχολίων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του λεσβιακού κοινού, με αφορμή τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως ενδεικτίκα:

  • 1. Τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που αφού ύστερα απο πολύ καιρό πέρασε απο 40 κύματα και εγκρίθηκε τειλικά απο το Περιφερειακό Συμβούλιο, να παραμένει στις καλένδες.
  • 2. Την αποκλειστική υποστήριξη απο την Περιφέρεια της υποψηφιότητας Δήμου της (Σάμος)  για ανάδειξη του ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, δίχως την παράλληλη αναφορά και της υποψηφιότητας του Δήμου Λέσβου.
  • 3. Την επιλεκτική προβολή στην διεθνή έκθεση του Λονδίνου 2015 συγκεκριμένων προιόντων ορισμένων προορισμών, αποκλείοντας άλλα, (πχ ούζο) της Λέσβου και άλλων προορισμών, ιδιαίτερης αυθεντικότητας και διαφορετικότητας.
  • 4. Την έγκριση δαπάνης δημιουργίας καμπάνιας στο FACEBOOK για τον εντοπισμό απόδημων των νησιών της Περιφέρειας και σύσφιξη των σχέσεων του με ενα μόνο νησί και οχι της Λέσβου και των άλλων νησιών.
  • 5. Την προνομιακή διαχείριση των προσκλήσεων ξένων επαγγελματιών τουρισμού (πρακτόρων κα) υπέρ συγκεκριμένου προορισμού και οχι για την Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά.

Τέτοιες και άλλες συμπεριφορές μονομερείς, μή συλλογικές, ούτε ενωτικές (μάλλον... ΄΄διχαστικές΄΄) μη ισότιμης μεταχείρισης όλων των νησιών και στενής ΄΄τοπικίστικης΄΄ και όχι ευρείας περιφερειακής αντίληψης -μεσούσης της ύφεσης και του επιτεινόμενου προσφυγικού / μεταναστευτικού- υπέρ ενος προορισμού και ερήμην της Λέσβου και των άλλων νησιών και των Φορέων τους (Περιφερειακής έκφρασης και Πανελλαδικής εμβέλειας), δεν συνάδουν με τους κανόνες της ευνομούμενης Πολιτείας.


Επίσης δεν περιποιούν ιδιαίτερη τιμή για την Περιφερειακή Αρχή και τις πρακτικές της, πρακτικές ίσως μακράν της Διαφάνειας, του Κοινωνικού ελέγχου, και προπάντων της... Δημόσιας Λογοδοσίας, αιτίες και πολλαπλασιαστές της Φτώχειας, Ανεργίας, Υπανάπτυξης, Αποεπένδυσης, Απομονωτισμού και Περιθοριοποίησης μας, λόγος για τον οποίο και προτείνουμε ο γεωγραφικός Αντιπεριφερειάρχης να είναι συγχρόνως και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, με λόγο και ρόλο αυτού του DESTINATION MANAGER, καταξιωμένου στην πράξη και διεθνώς αναγνωρίσιμου θεσμού, μαζί με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, την απουσία των οποίων δραματικά βιώνουμε και ακριβά πληρώνουμε και όχι μόνο...
Ο νοών νοείτω, και αν χρειασθεί θα επανέλθουμε αναλυτικότερα...

Από την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!