Τουρισμός

23/01/2015 - 14:43

Το Βόρειο Αιγαίο στην Κωνσταντινούπολη - Τουριστική έκθεση «ΕΜΙΤΤ 2015»

yle="text-align: justify;">Εγκαινιάσθηκε στις 22 Ιανουαρίου η μεγάλη τουριστική έκθεση «ΕΜΙΤΤ 2015» που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Η έκθεση συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο. Η έκθεση, που συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο και φέτος οι συμμετοχές της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με περισσότερους από 5.000 εκθέτες από 71 χώρες, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η τουριστική αγορά της Τουρκίας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς. Σε αυτή συμμετέχουν πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι πραγματοποιούν πλήθος επιχειρηματικών συναντήσεων.

Την πρώτη μέρα, την έκθεση πέρα από τους χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Abdurrahman Arici, ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης κ. Vasip Sahin  ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Kadir Topbas και ο Αστυνομικός Διευθυντής του Νομού Κωνσταντινούπολης κ. Selami Altinok.

Όλοι οι επίσημοι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα περίπτερα των Ελληνικών συμμετοχών, έμειναν για αρκετή ώρα σε αυτά, συζήτησαν με τους ανθρώπους τους, προμηθεύτηκαν το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τους και φωτογραφήθηκαν με τους εκπροσώπους των φορέων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης στις δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι ο κλάδος του Τουρισμού πρέπει να συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των κρατών. Η ανάπτυξη των τεχνολογιών δε, έχει διευκολύνει σύμφωνα με το Νομάρχη σημαντικά την επικοινωνία, το εμπόριο και τη συνεργασία τους.

expoturkey.gr.

Ιδιαίτερα στο περίπτερο που υποστήριξε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η συμμετοχή εκπροσώπων και από τους τρεις νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου ήταν εντυπωσιακή. Επικεφαλής της παρουσίας του Βορείου Αιγαίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Κατρακάζος, ενώ στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΛ του Δήμου Λέσβου Ιγνάτης Χατζηχρήστου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων Λέσβου Γιάννης Σαμιώτης, ο Αντιδήμαρχος Χίου Δημήτρης Καράλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος και εκπρόσωποι άλλων φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό όπως ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ο Φορέας Τουρισμού Πλωμαρίου κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών, ενισχύοντας την τουριστική προβολή και προώθηση των νησιών. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Abdurrahman Arici, το Νομάρχη Κωνσταντινούπολης κ. Vasip Sahin, το Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης κ. Kadir Topbas και τον Αστυνομικό Διευθυντή του νομού Κωνσταντινούπολης κ. Selami Altinok.Παράλληλα, είχε συνάντηση εργασίας στο νεοσύστατο Γραφείο του ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης με τη Διευθύντρια  κ. Μαρία Ραχμανίδου, όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μια σειρά προωθητικών ενεργειών, που αφορούν στη διοργάνωση συναντήσεων με μεγάλους tour operators της Τουρκίας, στη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς επίσης και στην προβολή των νησιών στο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, πραγματοποίησε επίσης μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Βαγγέλη Μυρσινιά, συνάντηση με εκπροσώπους του  Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, με σκοπό την προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων. Επίσης είχαν συνάντηση εργασίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας με τον Πρόξενο  κ. Βίκτορα Μαλιγκούδη, όπου συζητήθηκε η πορεία ήδη δρομολογημένων δράσεων και συμφωνήθηκαν και άλλες συνεργασίες για την προβολή των νησιών. 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε τη σημασία που έχει για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και ανέφερε ότι η νέα περιφερειακή αρχή ήδη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, στοχεύει ώστε το Βόρειο Αιγαίο να αποτελέσει προνομιακό τουριστικό προορισμό.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!