Υγεία

07/03/2018 - 12:36

Απάντηση συνταξιούχων στην προκλητική ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

href="http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/ygeia/apisteyti-proklitiki-apantisi-apo-ti-dioikisi-toy-nosokomeioy" target="_blank">    Θα περίμενε κανείς μια τελείως διαφορετική απάντηση από τους διοικούντες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στα γραφόμενα-καταγγελλόμενα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων της Λέσβου.

  Εμείς είμαστε συνταξιούχοι και κατά τη διάρκεια της ενεργής δραστηριότητας μας έχουμε δώσει ο καθένας από μας εκατομμύρια σε ασφαλιστικές εισφορές, για να έχουμε  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα γηρατειά μας. Συνεχίζουμε να πληρώνουμε και σαν συνταξιούχοι, 6% επί των συντάξεων μας, σε ορισμένα δε ταμεία περισσότερα. Κυριολεκτικά μας έχουν ρουφήξει το αίμα. Αφού επί τόσα χρόνια πληρώνουμε αγγόγυστα για να παίζουν οι κυβερνήσεις τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων στο τζόγο και στα χρηματιστήρια, δηλαδή ζεστό χρήμα στις τσέπες των κεφαλαιούχων, αλλά και για να εξασφαλίζουν τα ματωμένα πλεονάσματα.

 Ενώ αναφερθήκαμε σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όσο αναφορά την υγεία-περίθαλψη, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μας δόθηκε καμία απάντηση. Στάθηκαν μόνο στο θέμα του ραντεβού με το Νοσοκομείο ενός ασθενούς μετά από 4 μήνες. Είναι ψέματα αυτό;

 Θέλετε, να σας στείλουμε καμιά πενηνταριά σημειώματα για ραντεβού πάνω από ένα μήνα; Μάλιστα έχουμε σημειώματα με ραντεβού που έχουν κλειστεί ακόμα και για πέντε μήνες μετά.

   Όπως τονίζεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου  τακτοποιήθηκε το θέμα και θα λειτουργεί το διαβητολογικό με πρόσληψη γιατρού, αλλά και με τη διαβητολόγο που πήρε σύνταξη, η οποία θα εξετάζει δύο φορές την εβδομάδα με μπλοκάκι!!! Καινούργιο σύστημα λειτουργίας, αυτές είναι οι νέες εργασιακές σχέσεις της κυβέρνησης!!!

 Έτσι θα λειτουργείται το Νοσοκομείο; Με μπλοκάκια; Και όχι  ιατρικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης;

  Γιατί ως διοίκηση του νοσοκομείου δεν φροντίσατε, αφού γνωρίζατε ότι η γιατρός θα συνταξιοδοτηθεί, έγκαιρα να επανδρωθεί η θέση με πρόσληψη νέου μόνιμου γιατρού διαβητολόγου και να μην περιμένουν οι ασθενείς μήνες να εξυπηρετηθούν;

  Επίσης σας γνωρίζουμε,  ότι εκπροσωπούμε συνταξιουχικά σωματεία και δεν μας ενδιαφέρει σε κομματικό επίπεδο τι πιστεύει και τι ψηφίζει ο κάθε συνταξιούχος. Εμείς βάλαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι με την συνεχιζόμενη πολιτική υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης των δημόσιων δομών Υγείας σε οριακό επίπεδο, με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίησης της υγείας. Και σ΄αυτό πρέπει να μας απαντήσετε.

Μας προξενεί δε κατάπληξη το γεγονός, παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, ότι ασχοληθήκατε αποκλειστικά στην απάντηση σας για τον συγκεκριμένο ασθενή και μόνο, ενώ στα άλλα θέματα δεν δώσατε καμία απάντηση.

  Με τα μπλοκάκια και τις διάφορες αποσπάσεις, με τις απαράδεκτες συμβάσεις που κάνετε με γιατρούς κ.λπ., μπορείτε στ’ αλήθεια να λειτουργήσετε έτσι το νοσοκομείο; Αντί να διαμαρτυρηθείτε και εσείς ως Διοίκηση του Νοσοκομείου και να καλέσετε και τους διάφορους φορείς της υγείας (Σύλλογος γιατρών ΕΣΥ κ.α.) να ζητήσετε  συλλογικά να αυξηθούν τα κονδύλια για την καλή λειτουργία, εντούτοις  δέχεστε αδιαμαρτύρητα αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και προσπαθείτε να υποβαθμίσετε τα προβλήματα, ωσάν να μην υφίστανται.    

 Εμείς δεν μιλάμε με σκοπιμότητες. Αυτά που σας παρουσιάζουμε, είναι η πραγματική κατάσταση και αν λειτουργούν ακόμα οι δομές υγείας, παρά τις μεγάλες  ελλείψεις και αν δεν έχουν κλείσει ακόμα πολλές υποστελεχωμένες κλινικές του Νοσοκομείου, οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που καθημερινά δίνει τη μάχη για να καλύψει στοιχειωδώς θα λέγαμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.  Άλλωστε κι εσείς γνωρίζετε ότι και τα Συλλογικά Όργανα των ιατρών του ΕΣΥ και των εργαζομένων, σε τακτική βάση, διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση στο χώρο της υγείας.

  Σας αρέσει αυτό που γίνεται στο Βοστάνειο; Όπου εκατοντάδες ασφαλισμένοι  συνταξιούχοι  κάνουν καθημερινά παρέλαση στο Νοσοκομείο ζητώντας περίθαλψη;

 

  Η αρρώστια δεν έχει χρώματα και πάψτε να ασχολείστε με τις πολιτικές πεποιθήσεις των ασθενών. Τα πόστα και οι θέσεις έχουν και ευθύνες και κριτικές.  

  Ακόμα πληροφορηθήκαμε από την Δ/ση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ), όπως σήμερα το λέτε, ότι στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης έμεινε

πλέον ένας γιατρός για συνταγογράφηση κι αυτός όχι ολόκληρη την εβδομάδα, δυο μέρες θα απουσιάζει. Όλοι λοιπόν καταλαβαίνουμε, τι θα γίνει από δω και πέρα και ανησυχούμε για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της μοναδικής δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Μυτιλήνη με 30.000 κατοίκους,  ασφαλισμένους και συνταξιούχους όλων των Ταμείων.

  Είναι ξεκάθαρο ότι και το επί χρόνια, με χρήματα του ελληνικού λαού, ανακαινισμένο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με όλα τα απαραίτητα για να λειτουργεί ως μια σύγχρονη μονάδα υγείας και να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, στο επίπεδο που επιτρέπει η πρόοδος της επιστήμης και τεχνολογίας, θα πρέπει να επανδρωθεί με επιστημονικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε μόνιμη βάση.

Το ίδιο  ισχύει και για τις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας του νησιού μας και ιδιαίτερα της πόλης Μυτιλήνης,  για όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου.

                                                     

                                                Μυτιλήνη 7 Μαρτίου 2018

                                     Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

-ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

-ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛ-ΤΑ ΛΕΣΒΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

-ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

-ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΛΕΣΒΟΥ

-ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΛΕΣΒΟΥ

Εδρα: Δαβάκη και Βαλαωρίτου

Εργατικό Κέντρο Λέσβου  ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μοιράσου το άρθρο!