Υγεία

14/10/2017 - 11:17

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ και γυναικολογικός έλεγχος για τις ωφελούμενες του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου

yle="text-align: justify;">Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λέσβου, με αφορμή τις δράσεις του για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον  ορισμένο από την Αντικαρκινική εταιρεία μήνα Οκτώβρη που διανύουμε,  θέλοντας να συμβάλει στην συνολική πρόληψη του  «γυναικείου καρκίνου», προσκαλεί τις ωφελούμενες του που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή για δωρεάν τεστ ΠΑΠ και γυναικολογικό έλεγχο που θα πραγματοποιήσουμε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017.

Στα γνωστά τηλέφωνα: 22510-27501 και 22510-45202 εσωτ. 2 στην κοινωνική  λειτουργό κα Βούρου Μαρία, από σήμερα Πέμπτη έως και την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλη δήλωσε σχετικά: «Ως γνωστόν, πραγματοποιούμε αυτές τις μέρες μια σειρά από δωρεάν εξετάσεις πρόληψης που αφορούν τον καρκίνο του μαστού. Έτσι, εκτιμήσαμε ότι είναι ευκαιρία για τις ωφελούμενες του Κοινωνικού μας Ιατρείου, στον παρόντα χρόνο να εντάξουμε και τις εξετάσεις πρόληψης που αφορούν  τον άλλον  «γυναικείο καρκίνο», τον καρκίνο του τραχήλου. 
Να θυμίσουμε ότι το τεστ Παπ είναι μια πολύ σημαντική εξέταση η οποία στην ουσία θεωρείται προληπτική για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η αξία του τεστ στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχει τεκμηριωθεί μέσα από μεγάλες κλινικές μελέτες. Το τεστ Παπ πρέπει να γίνεται όταν η γυναίκα δεν έχει έμμηνο ρύση. Η καλύτερη χρονική περίοδος για την εφαρμογή του είναι 10 έως 20 ημέρες έπειτα από την πρώτη μέρα της εμμήνου ρύσεως. 
Και  αυτή μας η δράση υποστηρίζεται εθελοντικά. Τον  κ. Δημήτρη Πολύζο  Μαιευτήρα Γυναικολόγο, που συνολικά επιμελείται την δράση μας αυτή,  δημόσια ευχαριστούμε από καρδιάς.»
 

Μοιράσου το άρθρο!