Υγεία

24/02/2018 - 08:00

Έχεις σοβαρή πάθηση; Ραντεβού σε 6 μήνες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης... τράβα πέθανε

&n

bsp;

Κύριοι-ες,

  

Για μια ακόμα φορά εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Μονάδα Υγείας (πρώην ΙΚΑ).


  Η κατάσταση σε ότι αφορά τις Υγειονομικές Υπηρεσίες θυμίζει εποχές δεκαετίας του 1950! Πριν, ακόμα και όταν υπήρχαν στο ΙΚΑ και οι υγειονομικές του υπηρεσίες, αλλά και όταν ακόμα έκλεισαν τις υγειονομικές του υπηρεσίες υπήρχαν 48 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, μικροβιολογικά, ακτινολογικά εργαστήρια κ.λπ. και η λειτουργία του ήτανε προβληματική για τους ασθενείς.
 Τώρα η κατάσταση δεν είναι απλά τραγική, αλλά τριτοκοσμική, αφού  υπάρχουν μόνο 4-5 γιατροί που καλύπτουν τον Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και υπάγονται πλέον όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι από όλα τα ταμεία και όπως καταλαβαίνεται είναι αδύνατη και η στοιχειώδη λειτουργία.
  Σας είναι βέβαια γνωστό ότι η Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ εξυπηρετεί και παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους πρόσφυγες-μετανάστες, που είναι χιλιάδες γιατί και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται κάλυψη.
 Τα ραντεβού για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, είναι για πάνω από 2 μήνες. Αν είναι δυνατόν να περιμένει ο ασθενής τόσο χρόνο για επισκεφτεί γιατρό, ή να γράψει φάρμακα.
 

Η λειτουργία σε 24ωρη βάση των Μονάδων Υγείας είναι θετικό μέτρο. Αντιμετώπιζε έκτακτα περιστατικά, παρ’ όλες τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Πληροφορούμαστε ότι πάει για κατάργηση.
 Το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης δεν μπορεί να λειτουργήσει με αποσπάσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας, ή από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
  Στο δε Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθημερινά περνάνε εκατοντάδες ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι, πρόσφυγες περιμένοντας να εξεταστούν. Σε ένα Νοσοκομείο, που καθημερινά έχουμε τις διαμαρτυρίες γιατρών και εργαζομένων. Μια καλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης θα αποσυμφόριζε κάπως την κατάσταση.
 Η υπομονή έχει ξεπεράσει τα όρια. Ζητάμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Η αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το ψέμα και η κοροϊδία πλέον αποκαλύφθηκε,
αφού η υγεία από αποκλειστική ευθύνη του κράτους, μετακυλύετε σιγά- σιγά στους
ιδιώτες.
  Σας επισυνάπτουμε και φωτοαντίγραφο ραντεβού ασφαλισμένου (για να δείτε την τραγικότητα της κατάστασης), που έκλεισε το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2018,  για της 28 Ιουνίου 2018 σε ασφαλισμένο με σοβαρές παθήσεις, βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, βαρύ χειρουργείο στον εγκέφαλο, καρδιολογικά προβλήματα και ζαχαροδιαβήτη που χρίζει καθημερινά ινσουλίνη τρείς φορές την ημέρα.
  Από κει και πέρα βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Τυπικά έχει διαλυθεί στην πράξη το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συνειδητοποιούμε όλοι ότι, πλέον η υγεία-περίθαλψη θα αποτελεί υπόθεση σε ατομικό επίπεδο του για τον καθένα από μας ( ο έχων χρήματα θεραπεύεται, ο μη έχων πεθαίνει!!!!).
  Απαιτούμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να διασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Μυτιλήνης. Άμεσα προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στις Μονάδες Υγείας σε όλο τη Λέσβο, πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα το Κ.Υ. και οι Μονάδες Υγείας και να παρέχονται δωρεάν όλες οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων, όλο το 24ωρο.
  Θα μας βρείτε καθημερινά στους  δρόμους του αγώνα, γιατί έχουμε πληρώσει με το αίμα μας, τον ιδρώτα μας, επί δεκαετίες δουλειάς τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουμε καταβάλει και απαιτούμε να έχουμε πρόσβαση στην δωρεάν-δημόσια υγεία και περίθαλψη.
 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
-ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
-ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛ-ΤΑ ΛΕΣΒΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
-ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ
-ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΛΕΣΒΟΥ
-ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΛΕΣΒΟΥ
 

Μοιράσου το άρθρο!