Υγεία

15/05/2017 - 06:17

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου: 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 και 18 Μαΐου

&n

bsp;

Μετά από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου την Πέμπτη 11/5, αποφασίσαμε: 1) την έκδοση ανακοίνωσης για το αναισθησιολογικό τμήμα 2) την συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου. Την ίδια μέρα συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, το οποίο αποφάσισε 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 και 18 Μαΐου.  
Μετά από αυτές τις εξελίξεις συμμετέχουμε και εμείς στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 & 18 Μαΐου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Μαΐου, 11π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια. Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της Ένωσης μας και η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 & 18 ΜΑΪΟΥ

και στην απεργιακή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 17 Μαΐου, 11π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια

Η νέα επονείδιστη συμφωνία που κατέληξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ενισχύει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, συνθλίβει μισθωτούς και συνταξιούχους. Η ασφυκτική λιτότητα επεκτείνεται τουλάχιστον ως το 2022. Η συμφωνία προβλέπει: Μαχαίρι σχεδόν 3.000€ πέφτει στο αφορολόγητο μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών. Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μειώνονται οι συντάξεις έως 18%. Προβλέπεται πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ, άνοιγμα των καταστημάτων για 30 Κυριακές το χρόνο (από 8 σήμερα), κατάργηση της προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων απ’ τον υπουργό Εργασίας, περικοπή επιδομάτων αναπηρίας κτλ. Μειώνονται κατά 447 εκατ.€ οι κοινωνικές δαπάνες για το 2018 ενώ κόβονται 58 εκατ.€ ακόμα και από το εναπομείναν επίδομα θέρμανσης. Αντί της 13ης σύνταξης, περίπου 1,1 εκατ. συνταξιούχοι θα στερηθούν δύο συντάξεις. Οι μισθωτοί κάτω των 25.000€ θα έχουν μεγάλη μείωση μισθών, ακόμη και αν υλοποιηθούν τα επαγγελλόμενα αντίμετρα. Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ θα αναλάβουν ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες, ώστε να ενταθούν οι πιέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά. Ταυτόχρονα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι - Ένωση Κεντρώων πιέζουν για το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια των μνημονίων και της επιτροπείας, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, όχι μόνο δεν γίνεται να βελτιωθεί, αλλά καθημερινά επιδεινώνεται. Αυτό άλλωστε δείχνει η καθημερινή μας εμπειρία. Δεν πάει καιρός που αναδείξαμε τα προβλήματα στο Ψυχιατρικό, το Παιδιατρικό, το Ογκολογικό, το Νευρολογικό, τα Κέντρα Υγείας κτλ. Το Αναισθησιολογικό έμεινε με 3 γιατρούς (από τους 5 που είχε) και προσανατολίζεται στην αναστολή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων. Για να εφημερεύσει το Νοσοκομείο καταφεύγει σε μετακινήσεις αγροτικών γιατρών από τα Κέντρα Υγείας, προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία τους. Τα προβλήματα λόγω υποχρηματοδότησης και οι ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, μας έχουν γονατίσει. Η απογοήτευση και η κούραση κυριαρχούν.

Ο λαός δε συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, αλλά νιώθει πως είναι παγιδευμένος σε αδιέξοδο, μέσα στη φυλακή της ΕΕ και με εναλλακτικό δεσμοφύλακα τον Μητσοτάκη. Να απαντήσουμε με πνεύμα ανάλογο των μέτρων που παίρνουν. Δεν δίνουμε μάχη για την τιμή των όπλων. Οι αγώνες που έρχονται δεν είναι οι τελευταίοι των νικημένων στρατιωτών, αλλά οι πρώτοι του νέου γύρου κινητοποιήσεων, ενάντια στο 4ο μνημόνιο. Είναι απαραίτητο ένα κέντρο αγώνα, ενιαίο, ενωτικό, δημοκρατικό, εργατικό και λαϊκό, που θα δώσει τις μάχες που έρχονται νικηφόρα. Το εργατικό κίνημα μπορεί να φωτίσει τον άλλο δρόμο της ανατροπής, με τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά, χωρίς μνημόνια και χρέος, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την Ε.Ε. Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία 17-18 Μαΐου, που προκήρυξε το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ.

Διεκδικούμε: Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο και την ΠΦΥ. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της δημόσιας περίθαλψης. Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών μας. Άμεση πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών του 2016 και των οφειλόμενων του 2012. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο φραγμών στην ειδικότητα. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων. Άμεσες λύσεις στα προβλήματα λειτουργίας του Βοστανείου, της Μ.Υ. και των Κ.Υ. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Μοιράσου το άρθρο!