Υγεία

25/05/2015 - 07:01

Καμία δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ά

καρπη η συνάντηση του  Δ.Σ του Συλλόγου  Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνη  με τον Δ/κτη της 2ης ΥΠΕ κ. Καρβούνη καθώς και με τον  εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα  της Κυβέρνησης κ Ποτάκη . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία προοπτική να αντιμετωπίστουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Το υπόμνημα που κατατέθηκε στον Δ/κτη της 2ης ΥΠΕ αφορούσε τα παρακάτω θέματα.

  • Οικονομική ασφυξία Νοσοκομείου Μυτιλήνης
  • Ελλείψεις προσωπικού – Μετατάξεις – Επικουρικό προσωπικό.
  • Δεδουλευμένα, νυχτερινά αργίες και εξαιρέσιμα λοιπού προσωπικού.
  •  Παράτυπα εισερχόμενοι μετανάστες.
  • Δημιουργία νέας πτέρυγας- Ανακαίνιση παλαιού κτιρίου

  Όσον αφορά τα εξαιρέσιμα και νυχτερινά δεν δεσμεύτηκε για τίποτα δηλώνοντας αναρμόδιος.

  Στο θέμα των μεταναστών που δημιουργούν μια επιπλέον επιβάρυνση στον ήδη κατακρεουργημένο προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, κατέληξε ότι  θα προσπαθήσει να εξευρεθούν κονδύλια από κοινοτικούς πόρους , και χρηματοδότηση στο θέμα του  διερμηνέα από το Ίδρυμα Νιάρχου.

  Στο θέμα του προσωπικού (μετατάξεις- επικουρικό ) μας ειπώθηκε ότι μετά από διυπουργική απόφαση θα προκυρηχθουν  άμεσα 1095 θέσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πακέτο των 4500 προσλήψεων  που έχει  εξαγγείλει  η κυβέρνηση.   Στην 2η ΥΠΕ αντιστοιχούν 200 προσλήψεις σε 22 νοσοκομεία ,35 κέντρα υγείας, 135 αγροτικά ιατρεία  .

Σε σχέση με το επικουρικό προσωπικό δήλωσε ότι μπορεί να παραταθεί το υπάρχον  έως και 31-12-15 με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους από τους ίδιους  πόρους του νοσοκομείου.

Η συνάντηση μας όμως  δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη του Δ/κτη της 2ης ΥΠΕ  όταν ο διάλογος  έφτασε στις μετακινήσεις  προσωπικού που υπογράφονται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δημιουργώντας ρουσφετολογικό κλίμα .

Αυτό που  αποκόμισαν από τη συνάντησή τους οι εργαζομένοι  με τον Διοικητή   της ΥΠΕ  όσο διήρκησε, είναι  ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση  σε τίποτα, λόγο της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης παραπέμποντας όλα τα θέματα  δυστυχώς  στις καλένδες.

  Στην συνάντηση   με τον εκπρόσωπο του Γ.Γ. της Κυβέρνησης τέθηκαν κυρίως τα  θέματα της μετανάστευσης, των αεροδιακομιδών, καθώς και ο κίνδυνος της  μη ολοκλήρωσης του έργου  της ανακαίνισης του παλαιού κτηρίου, εντός της ασφυκτικής ημερομηνίας  παράδοσης του έργου (31.12.15).

Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων που τέθηκαν, και θα συνεχιστεί η επικοινωνία, για την παρακολούθηση και  εξέλιξη των θεμάτων που τέθηκαν.

 

                                 

Μοιράσου το άρθρο!