Καταδικάστηκε ο γνωστός γυναικολόγος που πήρε φακελάκι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνη

Σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε την Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο γνωστός γυναικολόγος-μαιευτήραςτου Νοσοκομείου Μυτιλήνης  για φακελάκι που ζήτησε και έλαβε προκειμένου να πραγματοποιήσει τοκετό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο γυναικολόγος είχε συλληφθεί επ αυτοφώρω σε επιχείρηση της αστυνομίας μετά από καταγγελία ζευγαριού ότι ζήτησε χρήματα για την ολοκλήρωση του τοκετού της γυναίκας. Οι γονείς παρέδωσαν στον γιατρό το συμφωνηθέν ποσό το οποίο είχε προσημειωθεί από την ασφάλεια Μυτιλήνης. Ακολούθως τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκαν στην κατοχή του γιατρού ο οποίος συνελήφθη. Ο γιατρός είχε απομακρυνθεί αρχικά από την θέση του αλλά μετά από δύο μήνες επέστρεψε και εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντα του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο  συγκεκριμένος γυναικολόγος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο , πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και Νομαρχιακός Σύμβουλος.

 

Η τότε ανακοίνωση της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου:

«Σήμερα (28-02-2015) το μεσημέρι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ημεδαπού ιατρού, μαιευτήρα- γυναικολόγου στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της δωροδοκίας.

 Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα το πρωί, μετά από την καταγγελία του συζύγου ημεδαπής, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο σε κατάσταση εγκυμοσύνης και σύμφωνα με την οποία, ο συλληφθείς  γυναικολόγος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει τον τοκετό της στο Νοσοκομείο.

 Μετά την ολοκλήρωση του τοκετού, σήμερα το μεσημέρι, ο καταγγέλλων παρέδωσε στο γυναικολόγο το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί. Ακολούθως, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, το παραπάνω χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή του ιατρού και κατασχέθηκε, ενώ ο τελευταίος συνελήφθη.

 Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.»

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ