Υγεία

16/01/2017 - 12:49

Καταγγελία: Η Αστυνομία στη Λέσβο παρεμβαίνει στο έργο των γιατρών

Π

ληθαίνουν τα περιστατικά παρέμβασης –πίεσης και προσπάθειας επιρροής στο Ιατρικό Εργο από την αστυνομία. Μετά απο το περιστατικό του δεμένου με χειροπέδες μετανάστη σήμερα αρχικά ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ζητήθηκαν από την Αστυνομία ΓΡΑΠΤΕΣ εξηγήσεις για τη νοσηλεία μετανάστη στο Νοσοκομείο, αίτημα που έγινε και γραπτό μετά από αντιδράσεις συναδέλφων. Καταγγέλλουμε το γεγονός.

Ο Γιατρός που θα έπρεπε να εξασκεί με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ηρεμία το λειτούργημά του βρίσκεται κάτω από ψυχολογική πίεση. Πράγμα που μπορεί αφενός μεν να οδηγήσει σε ιατρικά λάθη αφετέρου δε εγείρει ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας. Απαιτούμε οι παρεμβάσεις να σταματήσουν ΤΩΡΑ.
Ο καθένας στο προσφυγικό- μεταναστευτικό προσφέρει απ’ το δικό του πόστο. Και η λειτουργία και επιδιώξεις της Αστυνομίας μπορεί να μη συμπίπτουν πάντα με τη σωστή και δεοντολογική άσκηση της Ιατρικής την οποία εμείς ως διάκονοι της θα υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια.
Οι γιατροί οι νοσηλευτές και όσοι προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας θα πρέπει να λειτουργούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ με βάση την επιστήμη και τη συνείδηση τους.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους φορείς του τόπου σε επαγρύπνηση ενάντια σε κάθε μορφή αυθαιρεσίας. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ οποιαδήποτε παρέμβαση του κράτους στην άσκηση της Ιατρικής.
                                                                                              
                                 Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση γιατρών Λέσβου                                 

Μοιράσου το άρθρο!