Υγεία

06/12/2016 - 08:16

Με επιτυχία η ημερίδα για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την Υπερκινητικότητα του Παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την Υπερκινητικότητα του Παιδιού, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την i-paidi.gr και την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, στο Αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Μυτιλήνης το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016.

 

Ομιλητές ήταν ο κ. Δημήτριος Βούλγαρης, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, ο κ. Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, Κοινωνικός Λειτουργός, Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Κωνσταντίνος Χορέβας, Λογοθεραπευτής και η κα. Μαρία Μαντζώρου, κλινική διαιτολόγος και ειδικευμένη διατροφολόγος.

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης που επιμελήθηκε η  Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κα. Καλλιόπη Πρωτογεράκη Γόμου, είχε η κα. Μαριάννα Λαγουμίδη, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, εξειδικευμένη στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την Υπερκινητικότητα και ιδρυτής της i-paidi.gr.

 

Η Ημερίδα απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες, καθώς και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην ανάπτυξη, εξέλιξη και εκπαίδευση παιδιών και εφήβων. Στόχος της ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την αξία της διάγνωσης και της παρέμβασης στα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα.

 

Μετά το τέλος των ομιλιών έγιναν τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους και αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός γύρω από θέματα που σχετίζονται με διαφοροδιαγνωστικά διλλήματα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, αλλά και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των γονέων σε αυτά.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, πλήθος κόσμου, καθώς          και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Αριστείδης Καλάργαλης και η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κα. Κατερίνα Στρατάκη.

Μοιράσου το άρθρο!