Υγεία

02/11/2015 - 12:05

Μπράβο στο προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Τους τελευταίους μήνες καθημερινά ζούμε τραγικές στιγμές στο Αιγαίο που τραυματίζουν την ψυχή των προσφύγων αλλά και των κατοίκων των νησιών μας. Η τραγωδία του μεγάλου ναυαγίου στο Μόλυβο στις 28 Οκτωβρίου επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας και ξεχείλισε τον πόνο και την απόγνωση.

Από πλευράς μας αισθανόμαστε ότι οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές που στο σημείο της τραγωδίας έσωσαν ζωές ξεπερνώντας τον εαυτό τους αλλά και στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης που κινητοποίησε όλο το δυναμικό του για να αντιμετωπίσει την τραγωδία.

Την βραδιά της τραγωδίας με τους διερμηνείς και τα μέλη της ομάδας μας ζήσαμε δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου όλο το προσωπικό άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά για να κρατήσει στην ζωή όσους βρίσκονταν σε κίνδυνο. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής για μία ακόμη φορά πήραν στα χέρια τους τις ζωές των παιδιών και έδωσαν έναν άνισο αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αγωνία στα μάτια τους, τα χέρια που απλώθηκαν να κρατήσουν τα παιδιά στην ζωή, τα δάκρυα και τον πόνο όταν κατέληξε ένα μικρό κοριτσάκι.

Οι τραγωδίες αυτές είναι συνέπεια της αποτυχημένης Ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια της Ελληνικής Πολιτείας οδηγούν στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους. Ενώνουμε την φωνή μας με όσους ζητούν να δημιουργηθούν ασφαλή περάσματα για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη και απαιτούμε να τελειώσει εδώ αυτή η τραγωδία.

 

RSPA - Πρόγραμμα Υποστήριξης Προσφύγων Αιγαίου

Refugee Support Program Aegean

Μοιράσου το άρθρο!