Υγεία

12/12/2014 - 14:54

Ο Λ. Γρηγόρακος στη Μυτιλήνη...τα έδωσε όλα (στα λόγια)

yle="text-align: justify;">της Ανθής Παζιάνου / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Με το που συστήθηκε στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ξεκαθάρισε ότι η επίσκεψή του δεν είναι προεκλογική, αλλά «ουσίας», καθώς την είχε προγραμματίσει πολύ νωρίτερα από τις πολιτικές εξελίξεις και τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και είχε σημασία αυτή του η διευκρίνιση, γιατί για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Τύπος παρατηρεί δίωρη και παραπάνω συζήτηση εργαζομένων με υπουργό, και οι δύο πλευρές να μένουν ικανοποιημένες!

Και τι δεν εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός και μάλιστα για το άμεσο χρονικό διάστημα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανανέωση συμβάσεων, αύξηση μισθού στους αγροτικούς γιατρούς ως κίνητρο, αλλά και κατάργηση του πεντάευρου.

Ο κ. Γρηγοράκος έφτασε το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, όπου τον παρέλαβε από το αεροδρόμιο ο διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Μουζάλας.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχεται υπουργός στη θητεία μου και είναι πολύ σημαντικό ότι για όλα τα αιτήματα βρίσκονται λύσεις», είπε ο κ. Μουζάλας αφού τον καλωσόρισε και έκανε τις απαραίτητες συστάσεις με τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, μεταξύ άλλων τον κ. Σπυριάδη, το Στρατή Αρώνη, τη Μαρία Γέραλη, τη διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Μαρία Βεγιάννη, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Παναγιώτη Προβέτζα, το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Χρίστο Θεοδώρου, τον πρόεδρο των Εργαζομένων, Στρατή Κλεάνθη, τους εκπροσώπους των Γιατρών Δημοσθένη Ανδρεάδη και Χαράλαμπο Ανιτσάκη, και τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ.

Αύξηση μισθών
«Έρχομαι για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη και χαίρομαι που επισκέπτομαι ένα νοσοκομείο που τα πηγαίνει τόσο καλά.

Οι δομές, παρά τη δύσκολη περίοδο που περνάμε και την οικονομική κρίση, αντέχουν στο χρόνο και προτιθέμεθα, αν είμαστε κυβέρνηση, να προχωρήσουμε μία μελέτη που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας ώστε να αυξήσουμε γενναία τους μισθούς των υγειονομικών, των άγονων, των νησιωτικών και των παραμεθόριων περιοχών. Ξέρουμε ότι έχουμε δώσει αυτό τον καιρό διάφορα κίνητρα τα οποία δεν είναι ελκυστικά για υγειονομικούς συναδέλφους. Και μιλώ για όλων των βαθμίδων και όλων εκείνων που δουλεύουν στην Υγεία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

25 μόνιμες θέσεις
«Είμαστε στην αναζήτηση ενός ισοδύναμου μέτρου με την κατάργηση του πεντάευρου», τόνισε και στη συνέχεια της συζήτησης επεσήμανε ότι επί της ουσίας, το εισιτήριο των πέντε ευρώ περισσότερο πολιτικό κόστος προξένησε στην κυβέρνηση, παρά έσοδα.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις νέες πτέρυγες του Νοσοκομείου, κάνοντας λόγο για αναβρασμό δουλειάς και εντυπωσιακά αποτελέσματα, και προχώρησε στο προσωπικό των γιατρών: «Έχουμε 17 επικουρικούς, 71 υπηρετούντες και 24 κενές θέσεις. Μίλησα με τον κ. Διοικητή και αν υπάρχουν κάποιες θέσεις τις οποίες θέλετε άμεσα, μόνιμες, να μας πείτε να τις περάσω για να προκηρυχθούν.
Όποιο επικουρικό προσωπικό μού ζητήσετε, θα το έχετε, αλλά θα έχετε και 25 μόνιμες θέσεις», επεσήμανε και συνέχισε: «Οκτώ Δ.Ε. Νοσηλευτών, δύο Π.Ε. Διοικητικού, μία Π.Ε. Πληροφορικής, μία Δ.Ε. Διοικητικού-Γραμματέα, τέσσερις Υ.Ε. Βοηθητικών-Υγειονομικών, δύο Υ.Ε. Βοηθητικού Προσωπικού, μία Δ.Ε. τεχνικού, μία Δ.Ε. Νοσηλευτικού, τέσσερις Υ.Ε. Βοηθητικού-Υγειονομικού, μία Νοσηλευτή, και μάλιστα με πράξεις υπουργικού συμβουλίου!»

Επίσης ανανεώνονται όλες οι θέσεις των επικουρικών γιατρών για ένα χρόνο και για έξι μήνες του νοσηλευτικού προσωπικού.

Λήμνος και ΠΕΔΥ
Στη Λήμνο συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, Μιχάλη Χατζηγιάννη, όπου συμφωνήθηκε οι οκτώ επιμελητές τού ΕΣΥ να εφημερεύουν στο ΠΕΔΥ αντί σε κέντρα υγείας, ώστε τα επείγοντα στο ΠΕΔΥ να λειτουργούν επί 24ώρου βάσης.
«Λύθηκαν όλα, θέλω να πιστεύω, τα προβλήματα στη Λήμνο και άμεσα προκηρύχτηκαν δύο θέσεις παθολόγου, μία αναισθησιολόγου και δύο γενικών ιατρών», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας για την επίσκεψή του στη Λήμνο. Επίσης χωρίς κενά σε γιατρούς είναι ο Άι-Στράτης.

 


 και ένα σχόλιο από την Εφημερίδα των Συντακτών:

Ξέρει κάτι ; 

Χωρίς τους μάγους, αλλά με δώρα εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος χθες στο Νοσοκομείο της Λήμνου και στο Νοσοκομείο της Λέσβου, λέγοντας «ναι» στα περισσότερα αιτήματα του υγειονομικού προσωπικού. Διευκρίνισε ότι η επίσκεψή του δεν είναι προεκλογική, παρ’ όλο που εξήγγειλε 25 μόνιμες θέσεις προσωπικού και ανανέωση συμβάσεων των επικουρικών γιατρών. Σε κρίσιμα ερωτήματα για τις κενές οργανικές θέσεις, που έθεσε ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ, Δημοσθένης Ανδρεάδης, ο κ. Γρηγοράκος απάντησε: «Οταν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μήνα, θα μου δώσεις τα αιτήματα αυτά, να κάνω εγώ αντιπολίτευση;»
 
Αν.Παζ.

Μοιράσου το άρθρο!