Υγεία

11/10/2017 - 06:42

Οκτώβριος, μήνας πρόληψης & ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Δράσεις Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου

Ο

μήνας Οκτώβριος, έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως «μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες. Εκτιμάται ότι μια στις 8-10 γυναίκες εμφανίζει τη νόσο, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζονται ετησίως περίπου σε 4.000 τα νέα περιστατικά. Ωστόσο, πρόκειται για μια νόσο που, αν διαγνωστεί εγκαίρως, χαρακτηρίζεται από πιθανότητα ίασης που ξεπερνά πολλές φορές το 97%.

 

Ως Δήμος, εδώ και χρόνια με μια σειρά από δράσεις μας όπως ημερίδες ενημέρωσης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου,  Ξενώνα απόρων καρκινοπαθών στην Αθήνα, δωρεάν εξετάσεις  κ.λ.π., έχουμε στρατευτεί και εμείς στην μάχη κατά του καρκίνου.


Έτσι και εφέτος, σε συνέχεια των προσπαθειών  αυτών και με αφορμή την καθιέρωση του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού,  συμμετέχουμε  με μια σειρά δράσεων:
Πιο συγκεκριμένα στον τομέα της πρόληψης: παρέχουμε την δυνατότητα για τις ωφελούμενες του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου, ηλικίας  40-69 χρόνων (κατά προτεραιότητα) ενός πλήρους ελέγχου μαστού ο οποίος περιλαμβάνει:  δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία,  εξέταση μαστών- ψηλάφηση και υπέρηχο. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, 22510-27501 εσωτ. 2 στην κοινωνική μας λειτουργό κα Βούρου Μαρία από αύριο Τετάρτη 11 Οκτώβρη   μέχρι και την Παρασκευή 13 Οκτώβρη 2017, προκειμένου να  καθορίσουμε τα ραντεβού τους.


Η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εκφράζουμε δημόσια τα ευχαριστώ μας, στους υποστηρικτές των δράσεων πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποιούμε μέσω του Κοινωνικού μας Ιατρείου:
Στο Ακτινολογικό Ιατρείο- Εργαστήριο του κ. Αμπατζή Πολύδωρου, για την χορηγία της δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας και στον κ. Μιχάλη Μαυρουδή Ειδικό Μαστολόγο Αναπληρωτή Διευθυντή του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, για την πολύτιμη στήριξη της δράσης μας αυτής».  

 

 

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας    
Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»







 

Μοιράσου το άρθρο!