Υγεία

29/03/2017 - 08:27

Προσφορά του Ροταριανού Ομίλου στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο

Ροταριανός Όμιλος Μυτιλήνης με την έκρηξη του προσφυγικού προβλήματος δραστηριοποιήθηκε σε πολλές κατευθύνσεις προσπαθώντας να βοηθήσει, στο μέτρο του δυνατού, στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και προβλημάτων που προσπαθούσαν να λύσουν οι φορείς του νησιού μας.

Στην ίδια κατεύθυνση δραστηριοποιήθηκαν και πολλοί ξένοι αντίστοιχοι φορείς με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή. Έτσι Άγγλοι ροταριανοί προσέφεραν στον όμιλό μας αξιόλογα χρηματικά ποσά που αξιοποιήσαμε και με δική μας συνεισφορά, προσφέροντας στα Κέντρα Φιλοξενίας χρειώδη πρώτης ανάγκης. Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στα ασυνόδευτα μικρά παιδιά στα οποία προσφέραμε φάρμακα, παιχνίδια, είδη ένδυσης, υπόδησης κ.α.
Παράλληλα ήρθαμε σε επαφή με το Γ.Ν. Νοσοκομείο «Βοστάνειο» της πόλης μας, προκειμένου να βοηθήσουμε στην κάλυψη άμεσων αναγκών ιδιαίτερα της Μαιευτικής Κλινικής και νεογνών, και πληροφορηθήκαμε τις ελλείψεις σε υπερηχογραφικά μηχανήματα και σε καρδιογράφους.
Το Νοέμβριο του 2015 επισκέφτηκε το νησί μας η ροταριανή Neda S. McGuire, από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, γεροντολόγος. Ήρθε σε επαφή με τον Όμιλό μας. Την ενημερώσαμε για τις προσπάθειές μας και τις ανάγκες του ΒΙΓΝ. Μας υποσχέθηκε να βοηθήσει.
Ανταποκρίθηκε άμεσα και ο Ροταριανός Όμιλος της Virginia προχώρησε σε Ροταριανό Πρόγραμμα Χορηγιών (Global grant) και εξασφάλισε τα απαραίτητα χρήματα για την αγορά των ιατρικών μηχανημάτων. Ο Όμιλός μετά από έρευνα αγοράς προχώρησε την αγορά:
1. Δύο τρικάναλων Καρδιογράφων ΚΕΝΖ
2. Δυο Επιτραπέζιων Γυναικολογικών DORRLER HUNTLEIGH MOD -200
Το κόστος αγοράς τους ανήλθε στο ποσό των 6.300€.
Σήμερα είχαμε την χαρά, αντιπροσωπία μελών του Ομίλου μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Θανάση Πλάτωνα, τον βοηθό Διοικητή Ηλία Παπαγεωργίου, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Καλιάλη, τον εψηφισμένο πρόεδρο Λευτέρη Χαβραλή, και τους ροταριανούς Γιώργο Καμάτσο, Ελένη Γογγολίδου, Ντίνα Ορφανού και Σπύρο Καρδακάρη, να παραδώσουμε τα παραπάνω μηχανήματα, για χρήση, στον διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου μας, γιατρό Παναγιώτη Προβέτζα.
Για τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης
Σπύρος Καρδακάρης

Μοιράσου το άρθρο!