Υγεία

25/11/2014 - 19:17

Συμμετοχή Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου

Η

κυβέρνηση με την τρόικα (Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - ΕΚΤ) ετοιμάζουν νέο πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει: περικοπές μισθών στο δημόσιο, διάλυση της ασφάλισης με πετσόκομμα των συντάξεων και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και χτύπημα των συνδικάτων, πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και ενίσχυση των εργοδοτών, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, ξεπούλημα των κρατικών αεροδρομίων και γενικά του δημόσιου πλούτου. Το πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει νέες αιματηρές θυσίες για τους εργαζόμενους και το λαό.

Στα Νοσοκομεία και το ΠΕΔΥ (Κέντρα Υγείας και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ), οι τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, γιατρών και υλικών κάνουν την κατάσταση αφόρητη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Οι λειτουργίες του νοσοκομείου ιδιωτικοποιούνται με τελευταίο παράδειγμα την παράδοση από την Διοίκηση του Βοστανείου της μετεκπαίδευσης των επιστημόνων υγείας, σε ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης. Η νομοθέτηση της ΑΕΣΑΝ παραδίδει το κρατικό χρήμα στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος παρουσίασε νομοσχέδιο με αντιδραστικές αλλαγές στις Ιατρικές Εταιρείες, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των γιατρών στα 67 χρόνια. Επίσης επιτρέπει την ένταξη γιατρών στο ΕΣΥ από χώρες του εξωτερικού χωρίς κρίση και γιατρών των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ, με ταυτόχρονο δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου. Την ίδια στιγμή αρνούνται να μονιμοποιήσουν ως όφειλαν τους επιμελητές του ΕΣΥ, που έχουν κλείσει πενταετία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η επιτυχία της αποχής από την αξιολόγηση στο δημόσιο και η αναδίπλωση της κυβέρνησης, δείχνει τη δύναμη του μαζικού ανυποχώρητου αγώνα. Μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις πρέπει να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για την συνολική ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Να αλλάξουμε πολιτική και όχι διαχειριστή, με το λαό στο προσκήνιο κόντρα σε λογικές εκλογικής αναμονής. Η Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό για έναν αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της φορομπηξίας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και του λαού.

Αιτήματα:

Κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής εφημέρευση και λειτουργία του Βοστανείου των Κ.Υ και του Π.Ε.Δ.Υ. Προχωράμε την δικαστική διεκδίκηση των περικομμένων ποσών από τις δεδουλευμένες εφημερίες και τα αναδρομικά του 2012. Κατάργηση της ΑΕΣΑΝ.

Προσλήψεις εργαζομένων στην υγεία με αξιοπρεπείς μισθούς και μονιμότητα και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να προσληφθούν άμεσα γιατροί στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

Αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου. Καμιά αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης. Απόσυρση του Νομοσχεδίου Γρηγοράκου. Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι γιατροί, που κλείνουν πενταετία στο ΕΣΥ.

Αποσύνδεση και πλήρη αυτονομία του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού, όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών. Καθιέρωση θετικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και προσωπικού σε μονάδες απομακρυσμένων περιοχών.

Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. Κατάργηση όλων των απαράδεκτων χαρατσιών στην υγεία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!