Τι λέει και τι δεν λέει η ανακοίνωση των Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου για το πάρτι της ντροπής

Υπερβολικές διαστάσεις και πανελλαδική δημοσιότητα πήρε η ολιγόλεπτη γιορτή, που έστησαν οι εργαζόμενοι του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Από μερίδα των ΜΜΕ γράφτηκαν και ακούστηκαν απίστευτες υπερβολές: «Οι χώροι του ΤΕΠ μετατράπηκαν σε «κουτούκι»,«οι ρετσίνες και οι μπίρες να ρέουν σε αφθονία και τα τσιγάρα ν’ ανάβουν το ένα πίσω απ’ το άλλο»,«ντροπή τους», «τι θα γινόταν αν μεταφέρονταν στα ΤΕΠ κάποιοι ασθενείς», «υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε τις γιορτές δοκιμαζόμενοι στο κρεβάτι του πόνου» κτλ, κτλ.


Τέτοιου είδους «γλέντια» γίνονται λίγο – πολύ, στα περισσότερα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και σε υπηρεσίες, που έχουν εικοσιτετράωρη λειτουργία και που δεν σταματάνε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη, ούτε τις αργίες, ούτε τις γιορτές. Οι εργαζόμενοι (νοσηλευτές, γιατροί και βοηθητικό προσωπικό), που εργάζονται στο ΤΕΠ είναι λειτουργοί με υψηλό αίσθημα ευθύνης, που δίνουν το 100% των δυνάμεών τους, όταν κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα επείγον περιστατικό. Για να αντέξουν τους σκληρούς ρυθμούς και την εντατικοποίηση, το άγχος της δουλειάς, είναι αναγκασμένοι να αξιοποιούν και το ελάχιστο διάλειμμα χρόνου, για να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, να πουν ένα αστείο, να νιώσουν κανονικοί άνθρωποι. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τον πόνο και την αρρώστια, έχουν εξοικειωθεί με τον θάνατο, με τον οποίο βρίσκονται καθημερινά σε μάχη.

Τη δουλειά τους ευσυνείδητα έκαναν και το βράδυ της πρωτοχρονιάς, όπως κάθε άλλη μέρα. Μετά από την αντιμετώπιση των σοβαρότατων επειγόντων περιστατικών που είχαν, γιόρτασαν την έλευση της νέας χρονιάς, αρκετές ώρες μετά την «αλλαγή» του χρόνου, στο άδειο από ασθενείς ΤΕΠ. Δεν άφησαν κανέναν ασθενή να περιμένει, δεν έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία κανενός, δεν λοιδόρησαν τον πόνο κανενός ασθενή ή συνοδού.

Είναι υποκρισία να διασύρονται οι εργαζόμενοι του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από μερίδα των ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ (τα τοπικά και τα πανελλαδικά), γνωρίζουν καλά τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του ΤΕΠ και του νοσοκομείου Μυτιλήνης, για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Λέσβου. Γνωρίζουν επίσης τον σκληρό αγώνα που δίνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας των προσφύγων, ενός πληθυσμού με υψηλή νοσηρότητα, λόγω των πολέμων και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στο κέντρο κράτησης της Μόριας. Γνωρίζουν τις ελλείψεις προσωπικού, νοσηλευτών και γιατρών, την υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Την προσφορά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, την γνωρίζουν πρώτα από όλους οι κάτοικοι της Λέσβου.

Ο καθένας μας κρίνεται κυρίως, με βάση τη δουλειά του και την προσφορά του. Με βάση τη δουλειά μας ας κριθούμε και εμείς: οι νοσηλευτές, οι γιατροί και το βοηθητικό προσωπικό του ΤΕΠ του Βοστανείου. Και όχι με το τι κάνουμε στο διάλειμμά μας και στην ώρα χαλάρωσης. Έτσι κρίνουμε και εμείς τα ΜΜΕ: ποια θέματα επιλέγουν να κάνουν πρωτοσέλιδα και ποιες διαστάσεις δίνουν σε αυτά. Στο συγκεκριμένο θέμα ήταν υπερβολικά, υποκριτικά και στα όρια του κιτρινισμού.

Μυτιλήνη, 18 Ιανουαρίου 2018

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας

Ζάμπρας Αλέξανδρος                         Παυλής Ευστράτιος

Τα παραπάνω είναι η ανακοίνωση των Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου

 

---------

Ασφαλώς και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου... ο κλασικός συνδικαλισμός που έχει μάθει να υποστηρίζει κάθε σφάλμα , κάθε στραβό αρκεί να μη θίγονται τα συμφέροντα και η φήμη του κλάδου. Ο κλασικός συνδικαλισμός που τη λέξη αυτοκριτική και «συγνώμη» δεν τη γνωρίζει.
Για άλλη μια φορά η ευθύνη ανήκει στα ΜΜΕ....
Η ανακοίνωση των  Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου δεν λέει πως βρέθηκαν το μπουζούκι και το τουμπερλέκι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών –ΤΕΠ - του Νοσοκομείου Μυτιλήνης μιας και το γλέντι ήταν αυτοσχέδιο....   (Άραγε σε κάθε ΤΕΠ υπάρχει ένα μπουζούκι σε εφεδρεία σε περίπτωση που χρειαστεί...)
Η ανακοίνωση των  Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου δεν είδε ούτε ποτά ούτε τσιγάρα σε ένα χώρο που όλα αυτά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
Η ανακοίνωση των Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου δεν είδε και δεν άκουσε στο βίντεο όσα λέει η συνάδελφός τους για το τι θα πούνε αν έρθει κάποιος ασθενής και διακόψει το γλέντι τους...
Η ανακοίνωση των Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου δεν έμαθε τίποτα για τη ζωντανή μετάδοση στα social media από ένα χώρο που κουβαλάει τόσο πόνο και θάνατο...
Η ανακοίνωση των Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου δεν λέει τίποτα για το πως συμπεριφέρθηκαν οι εργαζόμενοι στα αναλώσιμα υλικά του Νοσοκομείου....
Η ανακοίνωση των Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου δεν λέει τίποτα για το πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώνεις αλκοόλ όταν ανά πάσα στιγμή πρέπει να έχεις τις δυνάμεις σου και τη νηφαλιότητα σου στο 100%
Τέλος η ανακοίνωση των Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου αναζητώντας ένα άλλοθι μπλέκει σκόπιμα το προσφυγικό....  Σανίδα σωτηρίας στο προσφυγικό.... Λες και δεν είναι ιερή υποχρέωση κάθε Νοσοκομείου να περιθάλπει κάθε άνθρωπο!  Αν θέλουν τέτοια λογική ας αναφέρουν και πόσα υλικά και χρήματα έχει πάρει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης λόγω προσφυγικού.
Για άλλη μια φορά στη Μυτιλήνη – και ενώ έχουμε γίνει ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα – κάποιοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τίποτα.  
 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ