Υγεία

04/04/2017 - 11:23

Τραγωδία .... Δεύτερος νεκρός στο «Θεομήτωρ»

 

Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου η τελευταία πράξη  της φονικής -όπως  αποδείχθηκε –  φωτιάς που είχε εκδηλωθεί τέλη του περασμένου Ιανουαρίου σε θάλαμο του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου. Περίπου δυο εβδομάδες μετά το θάνατο του 62χρονου ο οποίος έφερε εγκαύματα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του και είχε υποστεί ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του, κατέληξε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου  και ο 56χρονος Γιώργος Γιαλαμάς, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν στο ΚΑΤ με ακρωτηριασμένα τα πόδια του.


Ο άτυχος 56χρονος ήταν ο άνθρωπος που έσπευσε να βοηθήσει τον καθηλωμένο Ηλία Μάγκο, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν το φωτιστικό που βρισκόταν πάνω από το κρεβάτι του, λόγω βραχυκυκλώματος, πήρε φωτιά και έπεσε πάνω του. Για πάνω από 25 χρόνια ο 56χρονος βρισκόταν στο «Θεομήτωρ» και ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός. Θυσίασε, όπως αποδείχθηκε τη ζωή του, για να βοηθήσει κάποιον  που κινδύνευε, ακούγοντας  τη «φωνή« της καρδιάς του. Έγινε ήρωας, αφού αψηφώντας τον κίνδυνο, προσπάθησε να βοηθήσει τον 62χρονο με αποτέλεσμα να τυλιχθεί και εκείνος στις φλόγες. Οι γονείς του – που δεν είναι πια στη ζωή –  τον είχαν βάλει εκεί, λόγω προβλημάτων νοητικής υστέρησης που αντιμετώπιζε. Ήταν ένας άνθρωπος εύθυμος, που όσοι τον γνώριζαν σχολιάζουν την μεγάλη αγάπη του για τον καφέ και τα πειράγματα.

Ο ξάδελφός του, Βασίλης Γιαλαμάς, ο οποίος ζει στην Αθήνα, όπως και άλλοι συγγενείς των δυο ανθρώπων που χάθηκαν στη φωτιά στο ίδρυμα «Θεομήτωρ», έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν για τον άδικο θάνατο των δυο ανθρώπων. «Μέχρι πριν μια εβδομάδα ήταν καλύτερα. Μάλιστα οι γιατροί μας έλεγαν ότι μετά το Πάσχα μπορεί να επιστρέψει στο ίδρυμα. Εμείς σκεφτόμασταν μήπως τον βάλουμε σε ίδρυμα στην Αθήνα για να είναι κοντά μας, καθώς πλέον ήταν καθηλωμένος, με ακρωτηριασμένα άκρα. Την Παρασκευή όταν πήγα στο Νοσοκομείο να τον δω, η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί πάρα πολύ και είχε και πυρετό. Τα ξημερώματα του Σαββάτου μας ενημέρωσαν ότι κατέληξε. Σύμφωνα με τη νεκροψία έφερε 40% «ηλεκτρικά εγκαύματα« στο σώμα του. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, όμως θέλω να μάθω τι ακριβώς έγινε και πώς οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν με αυτό το φρικτό τρόπο, σε ένα χώρο όπου θα πρέπει να έχουν την μέγιστη φροντίδα».

 

Π. Γιακούμη / Τα ΝΕΑ της Λέσβου

 

Διαβάστε για τον πρώτο νεκρό ανάρτηση 15/03/2017

Μοιράσου το άρθρο!