Κοινωνία

05/07/2019 - 19:59

Μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι στο κέντρο της Μυτιλήνης για να σώσει τα σκυλιά

Ο ήρωας της διπλανής πόρτας...

Η πυρκαγιά σε οικία της πόλης της Μυτιλήνης πριν από δύο ημέρες προκάλεσε αναστάτωση και αποκάλυψε και τα θέματα πυροπροστασίας που υπάρχουν. 

Μια άγνωστη πτυχή της υπόθεσης αναδεικνύει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου / ρεπορτάζ Ντίνα Βερβέρη και μας συστήνει τον ήρωα της διπλανής πόρτας...

Ο Αντουέλ Νάκε είναι διανομέας ταχυφαγείου, 30 χρονών από την Αλβανία. Ήρθε στο νησί μας σε ηλικία 6 ετών.

Το βράδυ της Τετάρτης 03/07/2019  βρισκόταν στην περιοχή και όταν άκουσε για την φωτιά και είδε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στα πλακόστρωτα σοκάκια πλησίασε για να βοηθήσει. Ο 30χρονος  άκουσε γαβγίσματα σκύλων από το σπίτι και χωρίς δεύτερη σκέψη ανέβηκε στον δεύτερο όροφο και απεγκλώβισε τα δύο σκυλιά των ιδιοκτητών που βρίσκονταν μέσα.

Το ένα σκυλί βρισκόταν πίσω από την πόρτα και βγήκε σχεδόν αμέσως στην αγκαλιά του, ενώ το δεύτερο γάβγιζε συνεχώς και δεν μπορούσε να το πλησιάσει. Αν και του επιτέθηκε, τελικά, κατάφερε να το απεγκλωβίσει και να το μεταφέρει κι αυτό σώο στον δρόμο όπου βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Ο Αντουέλ δεν ήθελε χθες να μιλήσει για την αξιέπαινη αυτή πράξη του  «Μακάρι να μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα. Λειτούργησα ενστικτωδώς και μετά σκέφτηκα ότι ίσως από αυτή μου την ενέργεια η Πυροσβεστική να κέρδισε λίγο χρόνο, αφού δεν θα έπρεπε πρώτα να απεγκλωβίσει τα σκυλιά για να προχωρήσει στην κατάσβεση», ήταν τα μόνα λόγια που δέχτηκε πει στη δημοσιογράφο  Ντίνα Βερβέρη

νατ

Μοιράσου το άρθρο!