Κοινωνία

24/07/2019 - 12:36

Καταγγελία για παράνομη μεταφορά ιπποειδούς στo Σκαλοχώρι-Φίλια Λέσβου

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, και περί ώρα 4:00 μ.μ., δύο συμπολίτες μας οι οποίοι επέβαιναν στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνη-Ερεσός, εντόπισαν στην περιοχή Σκαλοχώρι-Φίλια ένα αγροτικό όχημα, το οποίο είχε δεμένο στην πίσω εσωτερική πλευρά του οχήματος ιπποειδές (άλογο), το οποίο οδηγούσε-μετέφερε κατ’ αυτόν τον τρόπο επί τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο, μέχρι να στρίψει σε κάθετο παράδρομο.

Οι πολίτες φωτογράφησαν το περιστατικό και επικοινώνησαν με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης, και εχθές (23/7) προβήκαμε σε έγγραφη καταγγελία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ζητώντας τον εντοπισμό του δράστη (οι πινακίδες του οχήματος έχουν καταγραφεί) και την επιβολή του σχετικού προστίμου, όπως έχει συμβεί σε δύο προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, στη Μόρια και στην Αγιάσο Λέσβου.

Αυτή η –τόσο διαδεδομένη δυστυχώς- πρακτική είναι επικίνδυνη για το ίδιο το ζώο αλλά και για τους υπόλοιπους οδηγούς –καθώς το άλογο μπορεί να γλυστρίσει και να πέσει και είτε να χτυπήσει το ίδιο είτε να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.
Είναι επίσης ΚΑΙ παράνομη- και προβλέπεται πρόστιμο 500 έως 3.000 ευρώ, για παράβαση του άρθρου 3 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1/2005, και του Άρθρου 17 της ΚΥΑ 314754/2009 (ΦΕΚ 2025/Β/18-9-2009).

Τα άλογα ΔΕΝ είναι καρότσες. Για τη μεταφορά τους ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να χρησιμοποιούνται ειδικά, κλειστά, μέσα μεταφοράς που προστατεύουν τόσο τα ίδια τα ζώα όσο και τους υπόλοιπους οδηγούς.


Εάν αντιληφθείτε παρόμοιο περιστατικό καλέσετε ΑΜΕΣΑ την Τροχαία και το 100 –ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ των αστυνομικών με τους οποίους μιλήσατε και κάνατε την καταγγελία- ζητώντας την άμεση επέμβασή τους και την επιβολή των διοικητικών προστίμων στους δράστες, και ενημερώστε την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης.

------------- 

Διαβάστε επίσης:

Μεθύστακες στην παραλία της Ερεσού εμποδίζουν χελώνα Caretta caretta να γεννήσει (βίντεο)

Μοιράσου το άρθρο!