Κοινωνία

26/02/2021 - 10:37

Σήμερα η μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία - Τα νησιά μας δεν είναι φυλακές ψυχών

Όλες οι ανακοινώσεις

Οι επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου με την ευκαιρία της επετείου της αντίστασης του Λεσβιακού λαού απέναντι στην έλευση των δυνάμεων κατοχής των ΜΑΤ, για την επιβολή δημιουργίας υπερδομής στο νησί, καλούν σύσσωμο το Λεσβιακό λαό να συμμετάσχει σε μηχανοκίνητη ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 με σημεία συγκέντρωσης:

Α) Διασταύρωση Γέρας στην περιοχή της Λάρσου.

Β) Διασταύρωση Μόριας Παναγιούδας (νεκροταφείο Παναγιούδας).

Οι δύο φαλαγγες θα συναντηθούν στην Παναγιούδα και θα καταλήξουν στην Παγανή μέσω του κέντρου της Μυτιλήνης! -Σκοπός της πορείας είναι η αφύπνιση όλου του Λεσβιακού Λαού στα δόλια σχέδια της κυβέρνησης ,την μετατροπή δηλαδή του νησιού μας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι των νησιών μας!

Το επεχείρησαν εξάλλου πριν ακριβώς ένα χρόνο τέτοιες μέρες όταν μας έστειλαν τα ΜΑΤ…

Πήραν την απάντηση που τους άξιζε, θα την πάρουν ξανά για όσες φορές ακόμα κι αν χρειαστεί.. ΚΑΛΟΥΜΕ όλο τον Λεσβιακό λαό μαζί με όλους τους φορείς του τόπου μας να συμπαραταχθούμε και από κοινού να στηρίξουμε αυτό τον αγώνα που έχει την καθολική αποδοχή της Λεσβιακής κοινωνίας! Να διατρανώσουμε την απόφαση μας ότι όλοι μαζί ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση αυτών των απαράδεκτων και εθνικά επικίνδυνων σχεδιασμών…

Ο Έβρος και η Χίος μας έδειξαν το δρόμο. Ας αποδείξουμε σε όλους για μια ακόμη φορά πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας ακέραια όσα παραλάβαμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας!

Δεν θέλουμε να κυβερνάνε τη Λέσβο μας η Ύπατη Αρμοστεία και οι Μ.Κ.Ο.! Δεν θέλουμε να γίνουμε ξένοι στον ίδιο τον τόπο μας!

Πάμε όλοι μαζί με ένα σύνθημα: ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΦΥΛΑΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!

29

-----------

Χαιρετισμός από τον Κώστα Μουτζούρη

Χαιρετισμό απεύθυνε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της επιτροπής αγώνα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για την μηχανοκίνητη πορεία της Κυριακής.

Ο χαιρετισμός του:

"Χαιρετίζω τη συγκέντρωση και αυτοκινητοπομπή της Κυριακής 28.2.2021 στη Μυτιλήνη με ευκαιρία του έτους από την μεγαλειώδη απόκρουση από τον Λεσβιακό λαό της βίαιης εγκατάστασης δομής μόνιμης διαμονής μεταναστών στη νήσο. Σκοπός της συγκεντρώσεως της Κυριακής είναι η εκ νέου απόκρουση της δομής αυτής στη Λέσβο, η οποία εκ νέου σχεδιάζεται παρά τη βούληση των Λεσβίων, όπως και στη Χίο.

Θα αποκρούσουμε την εγκατάσταση δομής για μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στη Λέσβο και Χίο. Δεν θα συνεργήσουμε σε μια τέτοια εγκατάσταση για προφανείς λόγους, σε μια παραμεθόριο περιοχή υπό τη συνεχή απειλή της γείτονος χώρας.

Διεκδικούμε την εκκένωση της νήσου από τους μετανάστες έως το προσεχές Πάσχα, όπως εδήλωσαν δύο Υπουργοί της Κυβερνήσεως. Διεκδικούμε την άμεση εκκένωση του Μαυροβουνίου, ο οποίος γειτνιάζει με τον οικοδομικό ιστό της πόλεως και γειτονικών οικισμών. Διεκδικούμε την άμεση αποζημίωση των κατοικιών της Μόριας και των επιχειρήσεων της περιοχής του ΚΥΤ Μόριας.

Λόγοι υπηρεσιακοί δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας την προσεχή Κυριακή. Η σκέψη μου θα είναι μαζί σας!»

 

--------------

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

 Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στα πλαίσια της μηχανοκίνητης πορείας που αποφάσισαν και καλούν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Λ. Θερμής ,  Μανταμάδου και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου,  για να μην ξεχαστεί η επέτειος του τριήμερου αγώνα στη τοποθεσία Καράβα, ενάντια στη βία των δυνάμεων καταστολής,  αλλά και για να μην γίνει καμία άλλη πουθενά στο νησί,  καλεί τους αγρότες του νησιού να συμμετέχουν μαζικά σ’ αυτή την κινητοποίηση που έχει τα αιτήματα όλου το Λεσβιακού λαού, για άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών.  Το κλείσιμο όλων των δομών και καμία νέα φυλακή ψυχών πουθενά στο νησί μας

------------

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ απευθύνει θερμό εγκάρδιο αγωνιστικό χαιρετισμό στο λαό του νησιού μας που, ένα χρόνο μετά τη «μάχη της Καράβας» συσπειρώνει και προετοιμάζει τις δυνάμεις του για να αντιμετωπίσει και πάλι με επιτυχία τη νέα προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ελληνικής Κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης και φυλακής ψυχών στο νησί.

Η κινητοποίηση του Λεσβιακού λαού, ένα χρόνο πριν, για να αποφευχθεί η κατασκευή μεγάλου ΚΥΤ στην Καράβα έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του νησιού μας.

Οι «μάχες» με τα ΜΑΤ – εισβολείς επί τρία μερόνυχτα στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα, η τριήμερη παλλεσβιακή απεργία που κυριολεκτικά νέκρωσε το νησί, τα συνεχή για τρείς ημέρες ογκώδη συλλαλητήρια στην πόλη της Μυτιλήνης, ο ξεσηκωμός όλων των χωριών και η ανακατάληψη της Καράβας από τις λαϊκές δυνάμεις την τρίτη ημέρα, υποχρέωσαν την Κυβέρνηση να αποσύρει από το νησί τα ΜΑΤ και να αναβάλει την υλοποίηση της απόφασής της για τη δημιουργία νέου ΚΥΤ στη Λέσβο.

Η νίκη όμως αυτή δεν σήμανε και το τέλος του αγώνα για τον πλήρη απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και το κλείσιμό όλων των δομών φιλοξενίας τους.

Η κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας επιμένει να εφαρμόζει και να υλοποιεί με πίστη τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, μία συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  και που κρατά τους πρόσφυγες και μετανάστες φυλακισμένους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μαζί και στη Λέσβο και τώρα επιδιώκει να κατασκευάσει νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης στα Βάστρια. Η ευθύνη των δύο αυτών κομμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο είναι τεράστια, τη φέρνουν και θα τη φέρνουν και στο μέλλον ακέραια. 

Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, συνδικαλιστικούς, αγροτικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, όλες τις επιτροπές αγώνα , με συλλογικές διαδικασίες (συνελεύσεις μελών, λαϊκές συνελεύσεις κλπ), παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω του κορονοϊού, να θέσουν σε ετοιμότητα το Λεσβιακό λαό ώστε, αξιοποιώντας και την πλούσια πείρα από το αγωνιστικό τριήμερο του περασμένου Φλεβάρη, να ματαιώσει τα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ στα Βάστρια, να απαιτήσει και να πετύχει:

  • Κανένα ΚΥΤ, παλιό ή καινούργιο πάνω στο νησί
  • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο και μεταφορά τους στην ενδοχώρα
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες για το διάστημα που θα παραμείνουν στο νησί
  • Να σταματήσουν οι ΜΚΟ να διαχειρίζονται – με την ευλογία της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – το μεταναστευτικό.
  • Να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι στις δομές από τα θεσμικά κρατικά όργανα σε μόνιμες θέσεις εργασίας σε προνοιακές υπηρεσίες, κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Η Κομματική Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ θα στηρίξει, με όλες τις δυνάμεις της, όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες  επιτροπών αγώνων και μαζικών φορέων που θα έχουν το παραπάνω πλαίσιο στόχων.

 

 

-----------

Ανακοίνωση από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σχετικά με την «επέτειο» των γεγονότων στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα. 

«Έναν χρόνο μετά, η επιμονή μας, με τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος να κάνουμε τα αυτονόητα, υπερασπιζόμενοι ως αυτοδιοικητικοί τις αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου και ως πολίτες το μέλλον του νησιού μας, δικαιώνει τη στάση μας.

Την δικαιώνει γιατί:

Επιτέλους είδαμε να σύνορά μας να φυλάσσονται.

Επιτέλους είδαμε τις ροές να μειώνονται. 

Επιτέλους είδαμε τις διαδικασίες ασύλου να επιταχύνονται. 

Έναν χρόνο μετά, τα διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων της Λέσβου παραμένουν όμως επίκαιρα. Εξακολουθούμε να ζητάμε την υπεσχημένη από όλες τις κυβερνήσεις αποσυμφόρηση του νησιού για να μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα διαχειριστούμε το μέλλον. 

Έναν χρόνο μετά οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο μας, έχοντας στο νου μας ότι βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση για το μέλλον των παιδιών μας. Όχι για το μέλλον της πολιτικής μας ζωής. Έχοντας πάντα στο νου μας, πως πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε τότε στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο».

Πέραν της δήλωσης ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος εκφράζει και την στήριξή του στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι επιτροπές Αγώνα Λ. Θερμής και Μανταμάδου στις 28 Φεβρουαρίου, στην επέτειο του ενός χρόνου από την  αποφασιστική αντίδραση του λαού της Λέσβου ενάντια στην κατασκευή δομής στην Καράβα.   

 

-----

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου 

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει μαζί με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην  μηχανοκίνητη πορεία την Κυριακή 28/2/2021. Καλούμε  τα μέλη μας, όλους τους συναδέλφους/ισσες  μας,  στην προσυγκέντρωση  στο Πάρκο του ΙΚΑ, στις 11 το πρωί.

Δεν θα τους περάσει!  θα πάρουν την ίδια ηχηρή απάντηση από τον Λεσβιακό Λαό, όπως πριν  ένα χρόνο με την μεγαλειώδη αντίσταση που έδειξε ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης.

 Δυναμώνουμε την αντίθεση μας  στη δημιουργία νέου κέντρου – φυλακή 

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

 

  • να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό
  • να κλείσει η φυλακή του Καρα Τεπε και των άλλων Hot spot
  • να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών
  • να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά.

------------------

Ανακοίνωση από την "Πυξίδα"

Ένα χρόνο μετά τον αγώνα του Λεσβιακού λαού απέναντι στα ΜΑΤ, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μη γίνει το νησί μας στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ευρώπης.

Γνωρίζουμε ότι η δομή στη Βάστρια θα είναι και μόνιμη και μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από 5.000 άτομα.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν ανέχεται αυτό που συμβαίνει σήμερα στον Καρά Τεπέ. Η λύση όμως δεν είναι η Βάστρια, ούτε τα ξερονήσια. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια, υπερδομή όπου θα φυλακίζονται άνθρωποι και θα γίνονται «αόρατοι». Αυτό διασύρει το νησί μας και ντροπιάζει και εμάς τους ίδιους ως πολίτες.

  • Οι θέσεις μας είναι γνωστές και τις υπηρετούμε με συνέπεια  εδώ και χρόνια. Ζητάμε τον απεγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων και τη μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς δομές  στην ηπειρωτική χώρα (όχι να πεταχτούν στην πλατεία Βικτωρίας…)
  • Αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εφαρμογή της σύμβασης της Γενεύης για τους πρόσφυγες, η οποία σήμερα παραβιάζεται κατάφορα.
  • Η πατρίδα μας και οι πατρίδες όλων των ανθρώπων δεν κινδυνεύουν από την προσφυγιά αλλά από αυτούς που τη δημιουργούνε στο όνομα των γεωπολιτικών παιχνιδιών τους.

Δηλώνουμε ρητά ότι καταδικάζουμε κάθε ακραία και μισαλλόδοξη φωνή και όσους παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες ντόπιων και προσφύγων, διχάζοντας την κοινωνία.

Το προσφυγικό δεν αποτελεί πεδίο πολιτικής ανάδειξης πολιτικών παραγόντων, αλλά το πεδίο εκείνο, όπου δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας και η υπευθυνότητά μας απέναντι στους συμπολίτες μας.

  • Σας καλούμε να μην επιτρέψετε η συγκέντρωση της Κυριακής να μετατραπεί σε μία ακόμα πολιτική ακροδεξιά συγκέντρωση. Να μην αμαυρωθεί ένας δίκαιος αγώνας από μισαλλόδοξα συνθήματα και πολεμικές ιαχές.

Είμαστε μαζί σας στον αγώνα

  • Για άμεση αποσυμφόρηση
  • Ενάντια στη δημιουργία νέας δομής στο νησί μας.

 Θα είμαστε όμως για πάντα απέναντι στους τραμπούκους, τους προσφυγοφάγους,  και σε κάθε έναν που με τη στάση του ντροπιάζει τον τόπο μας.

 

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

-----

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Παρότι οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν δραστικά τον τελευταίο χρόνο, τo προσφυγικό – μεταναστευτικό συνεχίζει να ταλανίζει τα χωριά και το νησί μας. Ιδιαίτερη ανησυχία μας προκαλεί η εμμονή κυβέρνησης και Δημάρχου Μυτιλήνης, και οι αντίστοιχες μεθοδεύσεις, για τη σχεδιαζόμενη κλειστή δομή-φυλακή ψυχών στην περιοχή Βάστρια στα όρια Θερμής και Νέων Κυδωνιών. Επισημαίνουμε για άλλη μιά φορά ότι άν δεν παρθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση θα χειροτερεύει και για τους κατοίκους του νησιού μας, αλλά και για αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους

 

Οι Λεσβιακοί Σύλλογοι της Αττικής που συνυπογράφουμε ζητάμε

 Tην άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, με στόχο το άμεσο κλείσιμο του νέου Νταχάου στον Καρά-Τεπέ.

 ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ-ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΗ, ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΗ- ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

 Ο έλεγχος χορήγησης ασύλου να γίνεται στην ηπειρωτική Ελλάδα και να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε οι πρόσφυγες- μετανάστες να μετακινούνται στις χώρες που επιθυμούν.

 Όσοι και με δική τους επιθυμία, παραμείνουν στη χώρα μας, να μεταφερθούν σε χώρους αξιοπρεπούς διαβίωσης ή σε σπίτια και να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Είναι φανερό ότι οι συμφωνίες των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία δεν απέδωσαν.

Να απαιτήσουμε το σταμάτημα των πολέμων, την αποχώρηση των Νατοϊκών στρατευμάτωνμαζί και των Ελληνικών- από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, να βοηθηθούν με κάθε τρόπο οι χώρες προέλευσης για να εκλείψουν οι λόγοι της προσφυγιάς και μετανάστευσης.

 

Σύλλογος Απανταχού Παφλιωτών (Πάμφιλα, Μόρια, Παναγιούδα, Αφάλωνας, Θερμή) Σύνδεσμος Πλωμαριτών Αττικής “ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ

------------

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

ΜΕΛΟΣ Ο.Α.Σ.Λ

 

Στον ένα χρόνο από τη μάχη που δώσαμε στην Καράβα, δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για καμιά δομή στο νησί. Δεν θα γίνει το νησί μας φυλακή ψυχών.

Καταδικάζουμε την επιχείρηση της κυβέρνησης να σύρει στα δικαστήρια αγωνιστές.

Στην προσπάθεια ΕΕ- Κυβέρνησης και των ντόπιων συμμάχων τους για νέα δομή λίγα μέτρα παραπάνω από το περσινό σχέδιο θα μας βρει πάλι απέναντι.

Παλεύουμε για καμιά νέα δομή και να κλείσουν οι υπάρχουσες.

  • Κανένα ΚΥΤ, παλιό ή καινούργιο πάνω στο νησί
  • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο και μεταφορά τους στην ενδοχώρα
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες για το διάστημα που θα παραμείνουν στο νησί
  • Να σταματήσουν οι ΜΚΟ να διαχειρίζονται – με την ευλογία της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – το μεταναστευτικό.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2/21 12.00μ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ

11,00 π.μ. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛEΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

 

------

Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου

 

Η Λαική Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους νησιώτες μας και στηρίζει τον αγώνα τους για τον πλήρη απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα στρατόπεδα-φυλακές που έφτιαξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε συνεργασία με την ΕΕ και την Τουρκία.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να εφαρμόζει και να υλοποιεί την απάνθρωπη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία κρατά τους πρόσφυγες και μετανάστες φυλακισμένους στα νησιά μας, ενώ θέλοντας να παγιώσει τις επιταγές των εντολοδόχων της, επιδιώκει τη δημιουργία νέων υπερδομών, μετατρέποντας τα νησιά σε ευρωπαικά Γκουαντάναμο και τους πρόσφυγές-μετανάστες σε «αιώνια» φυλακισμένους.

 

Τους απαντήσαμε στις επιδιώξεις τους αυτές, με δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι «μάχες» με τα ΜΑΤ-εισβολείς πριν από περίπου ένα χρόνο σε Λέσβο και Χίο έγραψαν ιστορία.

Τους απαντάμε και σήμερα ότι τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Θα τα καταργήσουν οι αγώνες των νησιωτών μας για το δίκιο, το σταμάτημα των πολέμων, την αξία της ανθρώπινης ζωής.

 

 Οι φωνές από τη Χίο και τη Λέσβο το Σάββατο και την Κυριακή θ' ακουστούν απ' άκρη σ' άκρη της χώρας και θα φτάσουν στ' αφτιά όσων υπονομεύουν την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά:

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΝΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ

ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΑ ΝΑ  ΤΟΥΣ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ  ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΥΛΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΕΕ ΚΑΙ ΟΗΕ  

Μοιράσου το άρθρο!