Λήμνος

23/06/2013 - 08:45

Οργή Δημάρχου Λήμνου για τις καταστροφικές ενέργειες της ΝΕΛ και την ανοχή του Υπουργού

yle="margin-left: -49.65pt; text-align: justify;">                                                                                                   ΠΡΟΣ: κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη

                                                                                                               Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου (φώτο)

                                 Θέμα: Προκλητικές και καταστροφικές ενέργειες και συμπεριφορές  της ΝΕΛ,

           Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια γραμμών δημόσιας υπηρεσίας.

 

                 κ. Υπουργέ,

Με ανακοίνωση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, πληροφορηθήκαμε ότι "λόγω μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών ετήσιας επιθεώρησης του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ", τα δρομολόγια των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας που «εξυπηρετεί» το πλοίο, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα από την Κυριακή 23/06/2013 έως και το Σάββατο 29/06/2013.

Σας θυμίζουμε ότι με δική σας απόφαση,  μόλις τον προηγούμενο μήνα δόθηκε νέα παράταση ισχύος της σύμβασης ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας του συγκεκριμένου πλοίου για άλλα τρία χρόνια, παρά τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις των εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο της Λήμνου αλλά και της Β. Ελλάδας, του Β. Αιγαίου καθώς και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού και τις διαμαρτυρίες επιβατών και κατοίκων.

Η ανοχή των υπηρεσιών σας προφανώς με τις δικές σας εντολές σε μονομερείς αντισυμβατικές ενέργειες της ΝΕΛ μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει στους νησιώτες που βλέπουν μία πολιτεία να εκβιάζεται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να περιφρονεί με περισσή ευκολία τα θεμελιώδη δικαιώματα ενός λαού που προσπαθεί να επιβιώσει.

Η Λήμνος έχει βρεθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έρμαιο στα συμφέροντα μίας ιδιωτικής εταιρείας, η οποία λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα τα επιχειρηματικά της συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις συμβατικές της υποχρεώσεις, τις οποίες το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι υπεύθυνο να εγγυηθεί και να επιβάλει.

Οι συνεχείς βλάβες, καθυστερήσεις, ακυρώσεις των δρομολογίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου που «εξυπηρετεί» μονοπωλιακά το νησί μας, αποτελούν καθημερινότητα για τους κατοίκους της Λήμνου. Οι κάτοικοι αγανακτούν, οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό, εξαιτίας των ακυρώσεων των επισκεπτών, το νησί απομονώνεται. Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή κατάσταση; Πότε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα αναλάβει τις ευθύνες του ;

Οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη δεν έχουν τηρηθεί. Είναι θέμα επιβίωσης για τους κατοίκους της Λήμνου να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος. Η βίαιη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, η απραξία του Υπουργείου σας, η αδιαφορία για την επιβίωση των κατοίκων της Λήμνου δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη.

  Επιτέλους κάντε κάτι, έστω και την ύστατη ώρα, αλλιώς το όνομα και η θητεία σας θα συνδεθεί μόνο με την εξυπηρέτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων, την καταρράκωση της αξιοπιστίας της Ελληνικής πολιτείας και την υποβάθμιση της ζωής στα ακριτικά νησιά του Β. Αιγαίου.

  Ο Δήμαρχος Λήμνου

   Αντώνης Χατζηδιαμαντής    

Μοιράσου το άρθρο!