Ναυτιλιακά - Μεταφορές

29/06/2013 - 21:01

Κόπηκε το συρματόσχοινο και ο καταπέλτης επιβατών του πλοίου Αριάδνη έπεσε μέσα στη θάλασσα

Κόπηκε το συρματόσχοινο και ο καταπέλτης επιβατών του πλοίου Αριάδνη έπεσε μέσα στη θάλασσα

trong>αρχική δημοσίευση  29/06/2013  ώρα  20:30

Απίστευτο ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες  πριν λίγο και ενώ το πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ (της εταιρείας Hellenic Seaways)  ετοιμαζόταν να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά  κόπηκε το συρματόσχοινο που κρατούσε τον καταπέλτη - σκάλα επιβατών του πλοίου. Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός  καθώς η θραύση συρματόσχοινου θα μπορούσε να προκάλεσει τραυματισμό επιβατών που εκείνη τη στιγμή  ήταν στα κάγκελα του καταστρώματος. Αυτή τη στιγμή το πλοίο φθάνει στο λιμάνι του Πειραιά , η αποβίβαση των επιβατών γίνεται από τον καταπέλτη οχημάτων.

Είναι άγνωστο αν το πλοίο θα αποπλεύσει για το  δρομολόγιο Τήνο-  Χίο - Μυτιλήνη (προγραμματισμένο δρομολόγιο για σήμερα Σάββατο 29/06/2013  ώρα 21:00)

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο ....

 

 

up date ώρα 21:30
Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση και η επιβίβαση επιβατών για το δρομολόγιο Τήνο Χίο Μυτιλήνη.
 
Γίνονται προσπάθειες για την ανέλκυση του καταπέλτη από προσωπικό της εταιρείας ώστε να καταστεί εφικτός ο απόπλους του ΑΡΙΑΔΝΗ  μετά την επιθεώρηση από τις λιμενικές αρχές.
 
 
up date ώρα 22:00
Στις προσπάθειες για ανέλκυση του καταπέλτη συμμετέχει και γερανός (φώτο στο τέλος του άρθρου).
Μετά από μία ώρα η εταιρεία αποφασίζει να κάνει την πρώτη ανακοίνωση προς τους επιβάτες του πλοίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση γίνεται προσπάθεια για επιδιόρθωση του καταπέλτη από τη θραύση του συρματόσχοινου και μετά θα γίνει επιθεώρηση από τις λιμενικές αρχές.
 
up date ώρα 23:40
Η εταιρεία ενημέρωσε τους επιβάτες ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και σε λίγα λεπτά το πλοίο  θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραία για Τήνο Χίο και Μυτιλήνη
 

 

 
up date Κυριακή 30/06/2013 ανακοίνωση από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος 
 
Βραδινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ν.Π. 11542, στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο πριν την πρυμνοδέτηση του, βυθίστηκε κατά το ήμισυ ο καταπέλτης απο-επιβίβασης επιβατών, λόγω θραύσης του συρματόσχοινου. 
 
Η αποβίβαση των επιβατών και οχημάτων ολοκληρώθηκε με ασφάλεια από τον κύριο πρυμναίο καταπέλτη του πλοίου, ενώ άμεσα από το Α’ Λ/Τ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΡΙΑΔΝΗ». Με τη συνδρομή δύτη και γερανοφόρου οχήματος ο καταπέλτης ανυψώθηκε εκ νέου και διασφαλίστηκε στη θέση του. 
Κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, πιστοποιητικών ασφάλειας, προστασίας περιβάλλοντος και με την προϋπόθεση ότι ο καταπέλτης θα παραμείνει μόνιμα κλειστός και ασφαλισμένος μέχρι την αποκατάσταση των κατεστραμμένων συρματόσχοινων, καθώς και προσκόμισης Υπεύθυνης Δήλωσης Πλοιάρχου για τη μη ταυτόχρονη απο-επιβίβαση επιβατών και οχημάτων από τον κύριο πρυμναίο καταπέλτη του πλοίου, επετράπη η συνέχιση πλόων του «ΑΡΙΑΔΝΗ». Το πλοίο που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 21:00μ.μ για Τήνο-Χίο-Μυτιλήνη, απέπλευσε με καθυστέρηση 2 ωρών και 40 λεπτών.
 
 
 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!